Најновије

РУСИ УХВАТИЛИ АМЕРЕ НА РАДАРУ! Западна коалиција се нацртала као на тацни!

Коалиција коју предводе САД повећала је интензитет ваздушног транспорта војног терета и премештање конвоја војне технике снага у источној Сирији, саопштио је заменик начелника Центра за помирење зараћених страна у Сирији контраадмирал Александар Карпов.

Руска војска у Сирији. (Фото: Јутјуб)

„Забрињава повећање интензитета ваздушног превоза војног терета и копнено кретање конвоја војне технике коалиционих снага предвођених Сједињеним Америчким Државама у источним регионима Сирије“, рекао је Карпов.

Према његовим речима, Сирија јеспособна да се самостално избори са терористичким ћелијама на својој територији, а присуство војних контингената коалиције у земљи је противзаконито и супротно међународном праву.

„Дејства америчке команде по питању повећања војног присуства у области Еуфрата у светлу ванредне социјално-економске ситуације изазване тешким америчким санкцијама озбиљно штете изгледима за политичко решење“, додао је Карпов.

Сједињене Америчке Државе и њихови савезници од 2014. године спроводе војну операцију у Сирији и Ираку против терористичке групе ДАЕШ, с тим што у Сирији делују без дозволе власти те земље.

Мистериозна болест покосила агенте ЦИА! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА