Најновије

НОВИ ШАМАР ЗА МИЛА! Долази крај прогону политичких противника!

Скупштина Црне Горе, на седници којој нису присуствовали посланици опозиције на челу са ДПС-ом Мила Ђукановића, усвојила је данас у начелу измене и допуне Закона о државном тужилаштву.

Мило Ђукановић. (Фото: Јутјуб)

У расправи је истакнуто да је свајањем измена и допуна поменутог закона затворено је једно поглавље црногорског правосуђа којем су монтирани процеси и прогон политичких противника били устаљена пракса, баш као и "жмурење" на криминал и "ендемску корупцију" на највишем нивоу.

ДПС је јуче тражио дијалог, након чега су посланици те најутицајније опозиционе партије напустили седницу и расправу.

Посланици власти су током расправе оценили да је реч о реформском закону, који ће довести до ослобађања тужилаштва, док су посланици опозиције казали да ће тај закон довести до политизације тужилаштва.

Венецијанска комисија (ВК) је у новом, другом, мишљењу о изменама тужилачких закона у Црној Гори оценила да је неопходно осигурати да Тужилачки савет не буде политизован, а да би нови вршилац дужности Врховног државног тужиоца требало да буде изабран из реда државних тужилаца, а не ван тужилаштва.

Образлажући неопходност усвајања "тужилачких закона" посланик ДФ, Славен Радуновић, истакао је да је то неопходан услов за покретање бројних процеса које је садашња опозиција, смишљено и систематски, заустављала.

Реч је, казао је, о ослобађању тужилашта, које ће коначно моћи да ради свој посао одговорно, без притиска Зорана Лазовића, Брана Мићуновића, Мила Ђукановића, пренели су подгорички медији.

Турски председник тражи - Очитати лекцију Израелу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА