Најновије

КРИВОКАПИЋ САМ СРУШИО СВОЈУ ВЛАДУ: Слагао Патријарха Порфирија, владику Јоаникија и СПЦ?

Када је схватио да његово дриблање јавности слањем контрадикторних порука не даје резултате какве је јесенас кад се домогао премијерске функције, Здравко Кривокапић оптужио је за своје опсене Демократски фронт. 

Здравко Кривокапић. (Фото: Flickr)

Прављење "бабароге" од најбројнијег конституента парламентарне већине био је рецепт којим се председник Владе и до сада бранио од критика за сваки неуспех или обману који је приредио грађанима. 

Последња Кривокапићева опсена заслужује, међутим, посебан презир јер је ДФ и једног од лидера ове коалиције Андрију Мандића оптужио да питање темељног уговора користе за рушење Владе.

Да би се разумело шта је премијер урадио пре два дана потребно набројати редом како се одвијала ујдурма око Темељног уговора коју је Кривокапић уз подршку својих савезника из Друге фамилије и следбеника Мираша Дедеића приредио: 

Још почетком марта ове године било је познато да је садржај Темељног уговора усаглашен до у зарез што је потврдио министар правде, људских и мањинских права Владимир Лепосавић у интервјуу Политици (19. март) изјавом да су "створени сви услови да се споразум потпише". 

Потом је Патријарх Порфирије 22. априла поручио да је начелно договорено да после васкршњих празника оде у Црну Гору и потпише тај документ. Шест дана касније, Кривокапић је почео са својом представом изјављујући да "два члана нису у духу са законом, важећим законима у Црној Гори", што апсолутно не одговара истини. 

Из поузданих извора откривено је да је патријарх био спреман да допутује у Црну Гору и на Васиљевдан потпише темељни уговор. Зашто се то није десило треба да одговори управо Здравко Кривокапић.

Потом је уследило ново дриблање јавности од стране премијера и његових најближих сарадника који су у своју прљаву игру покушали да увуку Владику Јоаникија представљајући се јавности као борци за његов избор за митрополита црногорско приморског. 

Уцењивање Синода СПЦ дало је, наравно, супротан ефекат а Кривокапићева маскарада завршена је скандалом у четвртак вече када је премијер прво три пута одбјао позив Владике Јоаникија да дође у Београд и потпише темељни уговор, наводећи сваки пут различити разлог одбијања. Потом је, по доласку у Патријаршију уследио најдегутантнији потез премијера предлагањем да се уговор потпише 30. октобра на дан упокојења митрополита Амфилохија.

У покушају да поправи свој одавно ишчезли политички углед у јавности, Кривокапић се минулих дана дао у више јефтиних ПР вратоломија – "случајно" је сликан како тргује на градској пијаци, још "случајније" како се поклања на гробу митрополита Амфилохија. 

Мотиве овог бизарног маркетинга није тешко препознати: премијеру је пре него је "сишао у народ" дата јасна порука на једном од састанака са лидерима парламентарне већине да су његовим радом сви незадовољни. Ту поруку му, при том, није саопштио лидер коалиције на чије је чело инсталиран заслугом попа Перовића. 

Кривокапић је тада схватио да његови планови не одговарају реалности и ослонио се на помоћ опозиције у Србији, могуће и неких још иностранијих кружока блиских као и првопоменути Милу Ђукановићу и ДПС-у.

У овој једначини лежи одговор на последнњи покушај скретања теме са скандала који је приредио у четвртак на наводни покушај ДФ-а да руши Владу. 

Кривокапић упорно одбија да схвати да је своју Владу сам већ срушио, и да му сва пропаганда којом покушава да обмане јавност да ужива икакву популарност у народу трагикомична. Узалудне су све куповине ФБ страница и група, сво ботовање на друштвеним мређама које су предузели другосрбијански ПР агенти – "Цар је го".

Џихадисти упутили језиву претњу Израелу, најављују крвопролиће! Више о томе ОВДЕ.

Извор: borba.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА