Најновије

АМЕРИКАНЦИ У УНАКРСНОЈ ВАТРИ МУЏАХЕДИНА ИСЛАМА: "Ашаб Ал Каф" ударио без милости, изведена четири напада!

Конвој који је превозио логистичке залихе и опрему за Коалицију предвођену САД нашао се на удару у централној ирачкој провинцији Вавилон.

Америчка војска. (Фото: Јутјуб)

Како се извештава, конвој је био мета неколико импровизованих експлозивних направа док је пролазио у близини града Хилах. Ирачки извори нису пријавили људске губитке током напада. Проирански исламски отпор у Ираку - "Ашаб Ал Каф" преузео је одговорност за напад.

Група је међу првима започела нападе на америчке снаге у Ираку након убиства Абу Махдија ал-Мухандиса, заменика команданта ирачких Јединица народне мобилизације и вође иранских снага Кудс, генерал-мајора Касема Сулејманија.

- Нећемо вам дозволити да осетите укус удобности и радости. Америчке окупационе снаге налазе се у унакрсној ватри муџахедина ислама у Ираку - саопштила је група у посту на свом званичном Телеграм каналу после напада.

Неколико минута после напада на Хилах, три конвоја снабдевања Коалиције предвођене САД била су мета на југу Ирака. Први је гађан у близини града Насирија у провинцији Дикар, други је нападнут у близини града Диванија у провинцији Кадисија, а трец́и је нападнут у близини града Самавах у провинцији Мутана.

До сада Коалиција предвођена САД није успела да стане на пут овим нападима. Очајнички желец́и да добије информације о нападима, Вашингтон је понудио награду од 3 милиона долара. Међутим, на крају су им се Ирачани смејали на друштвеним мрежама.

Вучић користи ТВ као пропагандну машину и нико га не спутава! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА