Најновије

Кинески ловац 5. генерације годинама обавијен велом мистерије: Шта је узбуркало духове у Пентагону? (ФОТО/ ВИДЕО)

Пројекат кинеског стелт ловца пете генерације ФЦ-31 своје прво представљање имао је још пре 10 године, а његов први прототип је полетео следеће 2012. године.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Од тада до данас, израђен још само један унапређени примерак авиона, познатог и под ознаком Ј-31, а судбина невидљивог кинеског ловца већ годинама представља енигму за познаваоце војне технологије.

Због тога се на интернету могу наћи бројна нагађања и спекулације о најмодернијем ловцу компаније Shenyang Aircraft Corporation. Међутим, фотографије које су недавно доспеле на интернет поново су узбуркале духове, нарочито у круговима око Пентагона.

На фотографијама које су ових дана доспеле на Тwиттер наводно се види прототип носача авиона, снимљен у Вухану, на чијој палуби се налази неколико летелица, међу којима је највероватније и нека од, у међувремену, насталих модификација авиона ФЦ-31 (још познатог и под ознаком Ј-31).

Фотогафије је на свом Твитер профилу објавио амерички војни аналитичар, експерт за кинеску војну технологију, Андреас Рупрехт. Како преноси The Drive, прототип носача представља платформу за тестирање нових борбених средстава намењених морнарици, на чијој палуби се виде морнарички борбени авион Ј-15 (развијен у Кини из прототипа руског ловца Су-33) као и транспортни хеликоптер З-18.

Према извештају Пентагона о развоју кинеске војне технологије, ФЦ-31 би требало да буде модерни ловац пете генерације намењен морнаричкој авијацији.

Амерички аналитичари наводе да модификовање савременог борбеног ловца, какав је ФЦ-31, представља захтеван посао, који подразумева промене аеродинамике и бројне измене конструкције које ће авиону омогућити полетање и слетање са носача авиона. Они претпостављу да су се могуће измене односиле на конструкцију систем управљања и ојачања структуре целог авиона.

Руски валутни маневри су велика претња за САД. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА