Најновије

НАПАДНУТА АМЕРИЧКА АМБАСАДА: Завијају сирене, ради ПВО, не зна се ко је нападач (ВИДЕО)

Неидентификоване снаге су извршиле напад дроновима на америчку амбасаду у тзв. „Зеленој зони“ Багдада, у којој су смештене административне зграде и дипломатске мисије. Чуле су се сирене за ваздушни напад и активиран је ПВО систем.

Америка (Фото: Pixabay)

Постоје опречни извештаји о ефикасности налета дронова. Сведоци извештавају да противавионски системи нису оборили ниједан дрон, јер на небу није било експлозија. Према ирачким новинама Саберин, један од ваздухоплова, „препариран бомбама“, успео је да улети на територију америчке мисије.

Истовремено, извори у ирачким снагама безбедности кажу да су напад извела три дрона. Једног од њих елиминисао је систем C-RAM, док су се преостала два срушила на путу до амбасаде захваљујући деловању радио-електронског система.

За сада нема никаквих извештаја о евентуалним жртвама или материјалној штети.

Претходна епизода напада на једну од америчких мета се одиграла 5. јула. Тада су у правцу ваздухопловне базе Аин ал Асад у провинцији Анбар, где су смештене трупе оружаних снага САД-а и Међународне коалиције, испаљене три ракете које су пале дуж обода објекта. Није било жртава, а материјална штета се још увек процењује. Међутим, ниједна организација

Како локални медији наводе, ниједна организација није преузела одговорност за напад.

О украјинским губицима у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА