Најновије

ИЗРАЕЛЦИ ЗАДАЛИ ОЗБИЉНЕ УДАРЦЕ СИРИЈСКОМ САВЕЗНИКУ: Зашто је војна база Ал-Даба толико важна па су је бомбардовали?

Израелски напади на Сирију 22. јула циљали су ваздухопловну базу Даба који се налази у јужном делу Хомса, близу границе са Либаном.

База Ал Даба (Фото: Твитер)

Ваздухопловну базу Даба, којом је раније управљало Сиријско арапско ратно ваздухопловство, данас држи Хезболах. База је наводно главни логистички центар либанске групе у Сирији.

Сателитске слике које је објавио "Аурора Интел" Твитер налог откриле су да су напади нанели озбиљну штету ваздушној бази. Најмање шест јаких авионских хангара (ХАС) је или уништено или тешко оштећено. Даље, велики делови базе су спаљени.

Сиријске арапске снаге ПВО пресреле су известан број израелских пројектила пре него што су стигли до својих циљева. Нису забележени људски губици током напада који су се догодили јуче у раним јутарњим сатима. Ваздушна база Даба вероватно је евакуисана уочи удара.

Ово је био други израелски напад на Сирију током недеље. Израелски ратни авиони су 19. јула напали неколико циљева у источном делу Алепа. Убијени су припадници сиријске службе и два провладина борца.

Израел се нада да ће његови поновни напади присилити Сирију да се дистанцира од такозване "осе отпора". То се вероватно неће догодити ускоро.

Како су полиција и хулигани тукли људе који скандирају „Вучићу, педеру“ погледајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА