Најновије

ДОДИК ОШТРО РЕАГОВАО! Вратити се изворном Дејтону: Ово овако је тиха смрт!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да треба да разговара са председником Парламента Српске о посебној седници на којој би се одбацило све што је урадио високи представник било када и како би се вратили изворном Дејтонском споразуму.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Поновио је да Савет безбедности УН није именовао високог представника, као и да Република Српска не прихвата наметања, преноси РТРС.

"То је тиха смрт, ми се боримо против тога, боримо се да Република Српска има свој статус", рекао је Додик и оценио да су у Уставном суду БиХ произвели праксу да Српској отимају све и сматрају да је то уставно.

Он је запитао шта с оним одредбама Устава да све што није изричито дато БиХ припада ентитетима.

"Нигде не пише да је њима дато земљиште, као и зашто Уставни суд није поништио забрану располагања државном имовином Републике Српске коју је написао Педи Ешдаун", истиче Додик.

Додик каже да сагласност Републике Српске, коју је дала за војску, треба повући и у року од шест мјесеци формирати своју војску.

"Ако они не желе да на тај начин живимо у БиХ, у складу са Уставом и Дејтоном, онда треба да се прогласимо незавинсном земљом шта год ко мислио. Ово овако је тиха смрт", поручио је Додик.

Ловци на терористе постали лак плен, каплару није било спаса, погођен је снајпером! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА