Најновије

Ана Брнабић уводи ковид пропуснице

Иако је пре десет дана изјавила да у борби против пандемије верује само у вакцинацију по којој је Србија међу најгорима у Европи са само 42.5% вакцинисаних - данас је премијерка Ана Брнабић најавила да је увођење ковид пропусница питање дана и да је у току дефинисање процедуре за њихову строгу примену.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Како је најавила, то би значило да ће ковид пропуснице које подразумевају доказ о вакцинацији, негативан тест на ковид 19 или потврду о прележаној болести, бити највероватније неопходан услов за улазак у све затворене објекте изузев у продавнице прехрамбене робе.

Омбудсман Зоран Пашалић рекао је данас да у договору са премијерком Аном Брнабић ради на предлогу решења за увођење ковид пропусница и да је једна од идеја да део те ковид пропуснице буде и слика, као код „Бус плус“ картице, на пример - како би се избегле "злоупотребе".

Да подсетимо, у последњих месец дана просечан број новозаражениих на дневном нивоу је већи од 7.000, а број преминулих 50, односно Србија је најгора у Европи у односу на број заражених, а међу пет најгорих држава на свету.

Руске трупе поставиле ултиматум турској војсци на северу Сирије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА