Најновије

10. међународна научна конференција: "Запошљавање, образовање и предузетништво"

Презентовано је преко 30 научних радова из више земаља, међу којима су Русија, Украјина, Италија, Румунија, Алжир, Иран, Мађарска, Канада и друге. Конференција је одржана у периоду од 21. до 23. октобра у Хотелу “Србија” у Београду.

10. међународна научна конференција: "Запошљавање, образовање и предузетништво" (Фото: Промо)

Конференцију је отворио оснивач ВШ ПЕП др Душан Цогољевић, који је подсетио на 10 успешних година овог научног скупа.

- За 10 година рада Конференције на њој су учествовали научници из 40 земаља, са пет континената, 550 научних радова је објављено у 30 зборника, а у њиховој изради је учествовало преко 1000 аутора – подсетио је др Цогољевић и пожелео срећан почетак рада учесницима.

Помоћник министра привреде и економије Катарина Обрадовић-Јовановић честитала је Високој школи за пословну економију и предузетништво деценију успешног организовања овог значајног скупа.

- Сарадња науке и привреде је важна у свим областима, а наручито у области предузетништва и зато ми је велико задовољство да будем овде са вама – рекла је Обрадовић- Јовановић. Она је упутила позив како професорима ВШ ПЕП, тако и другим учесницима Конференције, да се укључе у израду нове Стратегије за мала и велика предузећа на којој Министарство привреде и економије активно ради.

Председник научног одбора Конференције академик др Мирјана Радовић Марковић рекла је да су досадашњи резултати рада на овом пројекту имали снажан утицај на развој научних области којима се ЕЕЕ бави.

- На нашу Конференцију радо долазе и домаћи и срани аутори. Веома сам поносна на утицај ове Конференције на развој образовања, запошљавања и предузетништва у последњих 10 година – рекла је она.

Конференција је реализована у сарадњи са Високом пословном школом струковних студија ,,Проф. др Радомир Бојковић” из Крушеваца (Србија), Северно-Кавкаски федералним Универзитетом (Русија), Интернационалним колеџом за интердисциплинарне студије (САД), Факултетом за предузетништво – Универзитета у Техерану (Иран), Београдском банкарском академијом (Србија), Факултетом за филозофију – Универзитета у Софији “Ст. Климент Охридски” (Бугарска), Универзитетом за телекомуникације и поштански саобраћај из Софије (Бугарска), Институтом за економска истраживања при Бугарској академији наука из Софије (Бугарска) и Универзитетом примењених наука Станислав Стасзиц, Пила, (Пољска).

Конференција "Запошљавање, образовасње и предузетништво” је добра платформа за размену међународних искустава и добре праксе усмерене на смањење високих стопа незапослености и подстицање запошљавања преко већег динамизма у развоју приватног предузетништва, како на нивоу националних економија тако и у глобалним оквирима. Такође, помаже да се размотре различите могућности и домени развијања предузетничких фирми, омогућава да се одреди у ком правцу би требало да се развијају нове стратегије предузетничког образовања, како би се подстакла креативност, развој индивидуалности, креативног и логичког мишљења, што су важни предуслови подстицања предузетничких иницијатива у пракси. Отварају се могућности преиспитивања боље синергије измедју научних и образовних институција са пословним окружењем.

Значај конференције се најбоље огледа у томе, што је упркос пандемији и опасностима са којима се суочавамо, велики број страних стручњака желео да уживо учествује на њој.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА