Најновије

Амбасадор Ирака: Борите се против терориста док су далеко, јер кад дођу овде, изгубићете

ФРАНКФУРТ - Амбасадор Ирака у Србији Фалах Абдулсада је, указујући да његова земља тренутно води борбу против тероризма у име целокупне људске цивилизације, истакао да је та зла болест претња за цео свет, па и за Србију.
Амбасадор Ирака у Србији Фалах Абдулсада (фото: Фејсбук )

Амбасадор Ирака у Србији Фалах Абдулсада (фото: Фејсбук )

Износећи и своје приватно мишљење на тему колико Србија има разлога за страх од тероризма, у интервјуу франкфуртским "Вестима", Абдулсада истиче да је "на безбедоносним институцијама Републике Србије да започну борбу против тероризма и терористичких организација док су оне далеко". "Јер када дођу овде, Србија и њени грађани ће изгубити", подвлачи амбасадор. Абдулсада подсећа да у Ираку тренуто "јединице регуларне војске воде борбу против злочиначких, терористичких организација". "Нажалост, тим терористичким организацијама прикључили су се припадници више од 80 различитих националности из разних делова света. Међу њима има и особа из Србије и других балканских земља. Ипак, редовне јединице ирачке војске уз помоћ организованих народних формација су успеле да им стану на пут, зауставе њихово напредовање и одбране Багдад, и ослободе многе ирачке градове, као и неке области у покрајини Синџар", казао је Абдулсада. Указујући да рат још траје, Абдулсада истриче да "би те терористичке групације било веома лако уништити да они, на жалост, не користе невине цивиле - жену, децу, старце, као живи штит, па наша војска не може да користи силу која је потребна". Упитан за коментар на уврежено мишљење у Србији да је "тероризам далеко од нас", амбасадор Ирака у Србији каже "да тероризам не познаје границе и ту нема изузетака". "Србија може да буде географски делако од Ирака, али то не значи да терористи не могу да стигну до Србије. Тероризам је опасна болест и борба против њега је тешка. За постизање својих циљева и окупљања све већег броја људи, терористи користе и саму религију". казао је Абдулсада. О подршци владе у Београду Ираку у борби против тероризма, Фалах Абдулсада каже да је "Србија у више прилика изразила свој јасан, позитиван став", и да "није ништа ново да Влада Србије пружа подршку влади и народу Ирака". О најављеној помоћи Србије у обуци, он је казао да су "Влада Србије и њене одређене безбедоносне институције изразиле спремност за обуку ирачких кадрова, студенета, и то унутар самих војних институција у Србији".
Прочитајте још:Фудбалери Србиjе данас против Aлбаниjе желе сва три бодаГубарјев дошао свести, могуће је да се радило о нападу украјинске диверзантске групе
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА