Најновије

СВЕТ ЈЕ ПОДЕЉЕН: Париз не хаје за пакистанске жртве - нема солидарности! (ВИДЕО)

Корисници друштвених мрежа питају градоначелницу Париза зашто не осветли Ајфелову кулу у почаст пакистанским жртвама, као након напада у Бриселу.

Ајфелов торањ (Фото: Јутјуб)

Наводи се да су светла на кули била угашена, а потом је кула осветљена зеленом и жутом бојом из солидарности са Пакистаном након крвавог напада у Лахореу. Ипак, постоји један проблем, а то је да Ајфелова кула није светлила због напада у Лахореу, као што се десило након напада у Бриселу, када је била осветљена у бојама белгијске заставе. Фотографија куле осветљене зеленом и жутом бојом је снимљена 2007. године, када се у Паризу одржавало Светско првенство у рагбију. Бројни корисници Твитера затражили су од градоначелнице Париза да осветли Ајфелову кулу у знак сјећања на жртве напада у Пакистану. Она је бранила одлуку да то не учини. "Напади се свакодневно догађају широм света и ми жртвама одајемо почаст на други начин. Напади у Бриселу имају специфичан одјек зато што имамо посебну везу са Бриселом", казала је Ени Хидалго. Најмање 70 људи погинуло је у нападу у Лахореу, док је више од 340 рањено.
The Eiffel Tower Did Not Light Up for Pakistan People kept sharing images of the Eiffel Tower lit up in the colors of the Pakistani flag after the Lahore attack. But it wasn't what it looked like. Posted by AJ+ on Tuesday, 29 March 2016
Извор: Алџазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА