Најновије

ЧЕТИРИ МУШКАРЦА И ЈЕДНА ЖЕНА: Британија ухапсила 5 особа повезаних са нападима на Брисел и Париз

Британска полиција ухапсила је, у склопу истраге повезане с париским и бриселским нападима, пет особа под сумњом да су припремали терористичка дела.

Аеродром - Брисел (Фото: Јутјуб)

Тројица мушкараца и жена притворени су у Бирмингхаму у средишњој Енглеској у четвртак, а други мушкарац задржан је на лондонском аеродрому Гатвик рано ујутру у петак.
Шеф полиције Констебл Маркус Бел из Вест Мидландса каже да нема информација које би указивале да је био планиран напад у Великој Британији.
Он је додао: "Ове акције део су велике истраге антитерористичке организације вестмидландске полиције која сарађује с антитерористичком мрежом (домаћом шпијунском агенцијом) МИ5 и међународним партнерима укључујући белгијске и француске власти како би се супротставили свакој претњи Великој Британији након напада у Европи".
Полиција је одбила да да било какве податке, али сигурносни извори су потврдили да су ухапшени повезани са самоубилачким нападима у Бриселу у којима је прошли месец убијено 32 људи и нападима у Паризу у којима је живот изгубило 130 људи.
Четворицу мушкараца, старости 40, 59 и двојица од 26, као и 29-годишњу жену испитали су истражитељи специјализовани за тероризам, а полиција је претражила неколико зграда у Бирмингхаму.
Британски медији су објавили да је Белгијац Мохамед Абрини, осумњичен да је уплетен у нападе ИД-а у Бриселу, путовао у Бирмингхам прошле године и фотографисао фудбалски стадион. Извор: Jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА