Најновије

ОВО НИСТЕ ЗНАЛИ О ЊЕМУ, ПУТИН ОТВОРИО ДУШУ: Теже ми је него Ивану Грозном!

Иако је познат по томе да о приватном животу не жели да говори, предсједник Русије Владимир Путин у интервјуу агенцији Блумберг открива чиме се баве његове кћерке Марија (1985.) и Екатерина (1986.), као и своја размишљања о руској политици, председничким изборима.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Руски лидер каже да се обе ћерке баве науком и „још неким активностима, које су веома племените и потребне људима.“, пише портал Полиграф.
- У целини, колико знам, оне су већ изабрале. Обе се баве науком и још неким активностима које су веома племените и потребне људима. Обе су захтевне према себи, посвећене, и задовољне су својим послом, што мене веома радује. Обе се, такође, веома одговорно и поштено односе према послу који су саме изабрале- рекао је Путин, одговарајући на питање да ли би волео да се његова деца баве политиком.
Путин је нагласио да он нема право да доноси одлуке за своје ћерке: „Оне су младе, али одрасли су људи и морају саме да бирају своју будућност.“
Путин је крајем 2015.године на великој годишњој прес конференцији демантовао гласине да су се његове ћерке школовале у иностранству и нагласио да све време живе у Русији. Према речима првог човјека Русије, његове ћерке “праве прве кораке у својој каријери, али имају добре резултате.” Обе су завршиле Санктпетербуршки државни универзитет.
Говорећи о предсеничким изборима у Русији, који ће бити одржани 2018. године, Путин је рекао да за сада није донео одлуку да ли ће учествовати на њима.
- Знате, у савременом свету који се брзо мења, говорити о томе је једноставно штетно. Треба радити, треба реализовати планове и задатке које смо поставили пред себе, потребно је постићи да расте животни стандард људи, да се развија привреда, социјална сфера, повисити одбрамбене способности земље, рекао је новинару Блумберга Путин, и додао да ће коначну одлуку о својој кандидатури донети у зависности од резултата постављених задатака.
- Полазим од тога да будући лидер треба бити релативно млад, али зрео човек- сматра Путин.

Теже него Ивану Грозном

Према речима председника Русије, управљати овом земљом сада је теже него што је то било у временима претходник лидера. Посебно је напоменуо Ивана Грозног, Николаја II и вође СССР – Леонида Брежњева, Никиту Хрушчова и Јосифа Стаљина.
- Сматрам да је сада компликованије јер се, ма какаве критике долазиле са стране, пре свега од наших западних партнера, код нас развијају процеси унутрашње демократије.
На пример, на овогодишњим парламентарним изборима учествоваће више партија него што је то било претходних година. И то ће, дефинитивно, утицати на ток и резултате изборних кампања- каже Путин и додаје да је „Русија преврнула најтеже странице своје историје и да је потпуно спремна да иде напред и само да јача.
-  Русија је проводила и намерава да то чини и у будуће, искључиво мирољубиву спољну политику, усмерену на сарадњу. А што се тиче утицаја, ми желимо да утицај Русије буде приметнији, суштински, али ми у то улажемо искључиво миран и позитиван садржај: утицај економски, друштвени, утицај у вези са развојем равноправне сарадње са нашим комшијама- истакао је руски лидер.

"Гаспром" није на продају

Према Путиновим ријечима, Русија не намерава да продаје „Гаспром“, иако је признао да је за протеклих 10 година, изражено у доларима, ова државна компанија изгубила 80 процената капитализације.
- Гаспром“ је јасно подцењен, и то је потпуно очигледно. Ми не намеравамо да га продајемо и то је повезано са специфичностима руске привреде, друштвене сфере и руске енергетике- изјавио је за Блумберг Путин.
Блумберг подсећа да је у „Гаспрому“ данас запослено више од 400 хиљада људи и да компанија располаже највећим залихама гаса у свету.
- Ми добро знамо шта је Гаспром, колико вреди и колико ће вредети- закључио је Путин.Руски лидер каже да се обе ћерке баве науком и „још неким активностима, које су веома племените и потребне људима.“, пише портал Полиграф.
Izvor: Poligraf.news

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА