Најновије

ЗАТВАРАЊЕ "РАША ТУДЕЈ" У ЛОНДОНУ! Русија оптужила Британце за политичку цензуру!

Русија је данас оптужила Британију за политичку цензуру након што је једна британска државна банка најавила затварање сва четири рачуна дописништва телевизије РТ у Лондону.

Раша Тудеј (Фото: Лого)

- Ова ситуација ће изазвати неке непремостиве препреке за нормално функционисање РТ-а у Британији - саопштило је Руско министарство спољних послова наводећи да је дубоко забринуто због тога и да ће покренути ово питање са британским властима.
РТ је претходно саопштила да НатВест, банка у власништву Ројал банк ов Скотланд (РБС) у којој већину акција има британска влада није објаснила зашто је одлучила да ускрати банкарске услуге руској телевизији оптуживши је за удар на слободу говора, преноси Ројтерс.
- То нас наводи на мишљење да је банка донела одлуку у договору са званичним Лондоном како би се ослободила извора вести који није згодан за званичну верзију догађаја али је популаран у британској јавности - навео је и Кремљ.
Портпаролка РБС није желела да коментарише овај случај.
РТ је на Западу изложена критикама да представља пропагандну машинерију Кремља која сеје дезинформације, док РТ тврди да нуди освежавајућу алтернативу главним западним медијима у сагледавању глобалних догађаја.
Портпаролка британске премијерке Терезе Меј је настојала да се дистанцира од спора рекавши да је одлука о пружању усуга ствар банке НатВест и њене процене.
НатВест је саопштила да је неопозиву одлуку о гашењу рачуна РТ донела пошле "пажљивог разматрања" не понудивши истинско објашњење за овакав поступак. Маргарита Симоњан, главна уредница РТ је на њега реаговала написавши на друштвеним мрежама иронично "Живела слобода говора". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА