Најновије

"ТРЕБА ВАМ САМО БЕНЗИН И ШИБИЦА": Објављен застрашујући приручник џихадиста - позив за масакре по Европи

Огранак терористичке организације ИД објавио је на интернету књигу за обуку радикала аматера о основама терористичких напада.

Џихадисти ИД (Фото: Јутјуб)

"Вук самотњак", књига од 66 страна, садржи информације о томе како направити бомбу, како извести самоубилачке камионске нападе, и најефикасније методе за минирање зграда.
Приручник садржи 174 илустрације и седам графикона, објавио је "Вашингтон тајмс", а објављен је 3. јула преко криптованих чет соба на Телеграм инстант сервису, и другим платформама.
На турском језику, аутор позива читаоце на терористичке нападе у европским и америчким градовима. Садржи детаљна упутства за уништавање аутомобила и зграда, изазивање шумских пожара, постављање замки на магистралама и другим местима.
У првом поглављу објашњава се како запалити аутомобил "у знак одмазде због бомбардовања западне алијансе".
- Све што вам треба јесте мало бензина и шибице - наводи се у приручнику, и позива на пожаре у Француској 2013. године, када су левичарски демонстранти запалили око 1.200 возила за неколико дана. У књизи је пуцњава описана и као један од најбољих метода за терористичке нападе.
У видео снимку који је такође објавио ИД муслимани се позивају да "постану усамљени вукови широм света и да покрену нападе било које врсте". Говорник на снимку, тинејџер, позвао је муслимане да читају и примене стратегије које су објашњене у књизи.
Док су друге терористичке групе објављивале приручнике који су објашњавали радикално понашање, најновија књига је врло "лака за употребу", а посебно циља публику медија, пише "Вашингтон тајмс".
На приручнику недостаје неколико заштитних знакова пропаганде Исламске државе. Недостаје насловна страница и квалитет је слабији од претходних издања, иако је ИД стекао репутацију за беспрекорни квалитет пропагандног материјала, укључујући и часопис који објављују на четири језика.
Ова књига објављена је у тренутку док ИД трпи велике поразе, укључујући и ослобађање Мосула ове недеље, као и напредовање ослобађања Раке.
Многи амерички званичници и аналитичари прогнозирају да ће се Исламска држава вратити класичним терористичким нападима, као што су они у Паризу, Бриселу, Берлину и Лондону, након што више не буду имали територије које би бранили на Блиском истоку.
Прочитајте ОВДЕ терористи су без излаза јер су источна предграђа Дамаска у тоталном окружењу!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Све што нисте знали о ИД.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА