Најновије

ЗАПАД У ТРАНСУ, ДОБИЛИ ШОКАНТАН ЗАХТЕВ ИЗ РУСИЈЕ: Не желимо да нам укидате санкције …

Од 2016. године је Русија достигла 90 одсто самодовољности у производњи поврћа. Домаћа производња поврћа у стакленицима је порасла за 8% – на 691.000 тона.

Медведев и Путин (Фото: РИА)

Према речима министра пољопривреде Руске Федерације, Александра Ткачева, 160 хектара зимских стакленика је почело са радом 2016. године. “Да би се постигла потпуна самодовољност у поврћу – нарочито са парадајзом и краставцима – потребно је да годишње повећамо њихову производњу за 200 хиљада тона до 2020. године. То захтева модернизацију и изградњу стакленика на најмање 400 хетара годишње,“ рекао је Ткачев на националном агрономском састанку.
Према његовим речима, за замену увоза воћа, Русија треба да организује око 15.000 хектара баште годишње. То ће омогућити повећање производње воћа за 500.00 тона за четири године, а за 1,5 милиона тона – до 2025. године. 2016. године је у Русији створено чак 14.000 хектра башти, преноси РИА Новости.
Раније руски медији су известили да је руски ембарго на храну утицао на домаћу индустрију ресторана. Међутим, изнанађујуће је да је Русија демонстрирала импресивну кулинарску револуцију.
Шефови ресторана су пронашли начин да превазиђу потешкоће везане за ембарго на храну. Они су применили генијалност совјетске ере. Резултати кулинарске револуције су се показали као невероватни.
Руски ресторани су се вратили коренима руске кухиње. Традиционални руски прехрамбени производи су поново постали популарни, а ресторани не трпе због мањка посетилаца јер пружају повољна јела. Чак и угледне западне публикације су морале да признају да Москва постаје прави рај за гурмане.
До недавно се ни једном предузетнику из Москве не би десило да именује свој модеран ресторан у част провинцијског руског града. Међутим, успех таквих ресторана је показао да су се трендови променили. За само неколико месеци, Москва се развила из “кулинарске пустиње“ у “рај за гурмане.“
Наравно, одлука руске владе да забрани увоз страних сирева, рибе и месних производа је довела до тога да су многи Руси били љути и изнервирани. Међутим, бес је брзо замењен интересовањем за домаће прехрамбене производе и љубав према традиционалној руској кухињи.
Многи руски предузетници су одмах мобилизовали своје производње у покушају да попуне руске продавнице хране са сиревима европског стила или месним деликатесима. Руске камчатске крабе, мурманксе шкољке и разне рибе из руских река и мора уживају огромну потражњу у земљи.
Западне санкције и предузетнички угоститељи постепено побољшавају ситуацију. Током времена економских превирања и слабе рубље, коришћење локалних производа доводи до мањих рачуна, а ресторани у Москви су препуни посетиоцима, пише Тхе Гуардиан. У данашњој Русији људи редовно одлазе у ресторане – ово више није специјална прилика. Овај тренд је брзо ојачао, стварајући нову генерацију московских гурмана.
Данас славимо Свету Петку, а шта не би данас требали да радите прочитајте ОВДЕ. 
Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански о Руској ратној флоти 2017
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА