Најновије

Бразил испратио кући Мексиканце, није помогао ни Очоа (2:0)

Фудбалери Бразила пласирали су се у четвртфинале Светског првенства у Русији победивши у Самари Мексико резултатом 2:0. Голове су постигли Нејмар и Фирмино, а сјајан је био мексички голман Гиљермо Очоа који је много пута спречио Бразиле да затресу мрежу Мексика.

Мундијал (фото: ФИФА)

Почетком првог поливремена, тачније у првих 20 минута игре, деловало је да ће Мексико бити тврд орах за Бразилце. Наиме, у том периоду Мексико је имао неколико изгледних шанси и четири шута ка голу Бразилаца који су за исто време само једном тукли на гол Очое.

Али то је било све што смо видели од Мексиканаца. Убрзо се ситуација преокренула и Бразил је до краја полувремена имао много више прилика да постигне гол. Чак укупно 11 удараца на гол Мексика. Да на голу није било сјајног Очое, Бразил је на полувремену комотно могао да води са два до три гола разлике.

У другом полувремену Бразил наставља да гази и то се исплатило већ у 50. минуту. Сјајна акција Нејмара и Бразила. Нејмар је заслужан за целу акцију и постигнути гол. Навукао је пола обране Мексика, петом вратио Вилиану који је убацио у петерац и Нејмар, који је све то пратио, с лакоћом је с пет метара закуцао за 1:0.

Потом се и даље нижу шансе за Бразилце. Шутирају Паулињо, Вилиан, али на голу је Очоа који игра, може се рећи, утакмицу каријере. 

Али у 88. минуту ни Очоа није могао са спречи Бразилце. Нејмар је пробио по левој страни и упутио лопту у петерац. Очоа је закачио врховима прстију али то није било довбољно да је скрене, те је лопта стигла до Фирмина који није имао проблема да је убаци у мрежу.

Бразил у четврт финалу очекује победника из дуела између Белгије и Јапана који се игра вечерас у 20 часова.

ОВДЕ погледајте како су се Хрвати вратили на фабричка подешавања и играли Ужичко коло од среће.

Извор: dnevnik. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА