Најновије

"Не САД, него Русија и Асад су поразили терористе у Сирији"

САД желе да терористи никада не буду поражени јер им то омогућава трајни рат, рекао је бивши амерички конгресмен Рон Пол у свом програму “Ron Paul Liberty Report.“

Асад са војницима (Фото: САНА)

Ко је бомбардовао сиријску војску?

У протекле две недеље било је много претњи сиријској влади из САД, рекао је Пол, истичући да су САД отворено запретиле: “Не радите то и то, или ћете имати озбиљне проблеме.“

“Заправо, они су упозоравали да не ступе у контакт са нашим савезницима: Ал Каидом,“ рекао је Пол.

Према његовим речима, бомбардовање сиријске војске 18. јуна је било катастрофа која покреће неколико питања. “Ми немамо шта да радимо тамо, они бране своју земљу и суверенитет,“ закључио је он.

Ко је највише допринео поразу терориста?

Пол је уверио да нема доказа да су САД учиниле било шта како би се бориле против тероризма. “Руси и Асад су били ти који су све довели до тренутне ситуације, где ћемо да се ослободимо било каквог утицаја Ал Каиде,“ рекао је он.

Заправо, Рон Пол је објаснио да је највећа претња Америци као нацији то да остане у стању трајног рата. Он је упозорио да америчка влада не жели да терористи буду поражени.

“То је хоботница која оправдава све војне акције и потребу да се троши све више и више новца на нашу безбедност,“ рекао је Пол.

Бивши конгресмен је упоредио улоге Русије и САД-а у Сирији. Пол је истакао да америчка влада нема овлашћења да буде у Сирији, јер је та држава скоро десет хиљада километара удаљена од САД и не представља претњу безбедности, уставу или слободама САД-а.

Међутим, за разлику од САД које нису позване у Сирију, Русија је дошла у одговору на званичан захтев. Поред тога, Русија је много ближа Сирији и тамо има војну базу.

“Истинско лицемерје је наше оправдање да смо тамо да бисмо бранили наш Устав и слободе, као и да би поразили претњу Ал Каиде,“ рекао је Пол.

Према његовим речима, “тешко је“ да истина стигне до Американаца јер је Русија увек крива.

Нови талас терористичких дронова стигао до Хмејмија. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Колико су ракета и којих оборили Сиријци приликом бомбардовања њихове земље?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА