Најновије

ДЕСАНТНА ТОПОВЊАЧА: Руси приказали модернизовани хеликоптер Ми-171Ш „Сторм“

Пакет модернизације хеликоптера који носи ознаку Ми-171Ш „Сторм“ састоји од побољшање групе мотора увећане снаге, побољшане главне елисе хеликоптера на којој се налазе лопатице направљене од композита, као и елисе репног мотора, укључујући и систем противелектронске одбране хеликоптера “Президент-С”.

Ми-171 (Фото: Јутјуб)

Холдинг „Вертолеты России“ по први пут ће на Међународном војнотехничком сајму савременог наоружања и војне технике „Армија-2020“ представити модернизовани војно-транспортни хеликоптер Ми-171Ш „Сторм“, На сајму ће бити демонстрирана прва експериментална летелица овог типа.

Пакет модернизације хеликоптера који носи ознаку Ми-171Ш „Сторм“састоји од побољшање групе мотора увећане снаге, побољшане главне елисе хеликоптера на којој се налазе лопатице направљене од композита, као и елисе задњег помоћног ротора, као и систем противелектронске одбране хеликоптера “Президент-С”.

Инжењери холдинга „Вертолеты России“ су посебну пажњу посветили унапређењу оклопне заштите летелице. Нису само ојачани делови хеликоптера где се налази пилотска посада и чворишта главних агрегата/система, него и десантни одсек који је предвиђен за припаднике десантне пешадије, али и за различите врсте терета. Двоје бочних клизних врата која се налазе са обе стране летелице, као и рампа на њеном задњем делу, значајно убрзавају мобилност десантне пешадије (улазак и излазак), што је од велике важности приликом извођења операције хеликоптерски десанта.

Поред тога на хеликоптеру је примењен усавршен пакет наоружања који се састоји од тешких митраљеза калибра 12,7 мм и нових типова вођеног ракетног наоружања. На хеликоптеру је интегрисан нови оптоелектронски комплекс ОПС-24Н-1Л који је део нападно навигацијског система хеликоптера.

Погледајте ОВДЕ снимак способности унапређеног Ф-35!

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА