Најновије

Вучић припрема терен за признање лажне државе Косово

„Изгубљено је само оно чега се одрекнемо.“ (Gothold Efraim Lesing,1729-1781,њемачки писац) Предсједник републике Србије, Александар Вучић, 22.јуна 2021.године,говорио је посланицима Народне скупштине о ситуацији на светој, средишној српској земљи – Косову и Метохији.

Илустрација (Фото: Правда)

Пише: Милан Гајовић

Његове ријечи су имале циљ да код грађана Србије (прије свега, Срба) изазову осјећај помирења са губитком КиМ, те осјећај узалудности отпора плановима Запада за ампутацију Србије. Овакав закључак, јасно и недвосмислено, произилази из језичке и логичке анализе Вучићевих ријечи. Наиме, он је, између осталог рекао: „…нећу да… потпишем признање, то ће учинити неко после мене…“?!; „када се бусамо у груди, треба да мислимо о последицама“; „треба да сачувамо добре односе са Западом“; „није време за превелика очекивања или очекивања која нису у складу са реалношћу која нас окружује“;„не треба (нам) замрзнути конфликт на КиМ, јер ако не дође до компромисног решења, ћемо доћи у ситуацију да неко одмрзне тај конфликт“; „Албанаца (на КиМ) нема више од 1.350.000…однос Срба према Албанцима је 1:15“…

Одакле би Вучић знао да ће неко послије њега потписати признање лажне државе Косово, ако са западним менторима није већ припремио терен за то признање?!

Наши Свети Оци, прије свега Свети Сава, Свети Василије Острошки Чудотворац Милостиви, Свети Петар Цетињски и Свети Патријарх Павле, слава Им и милост, дуже од деценије указатељно упозоравају да су Вучића западни мегакапиталисти – владари из сјенке (Велики брат) довели (инсталирали) на власт с основним задатком да се Србија самоампутира, односно призна лажну државу Косово, те да Србију уведе у злочиначки, терористички и окупаторски НАТО пакт. Свети Оци упозоравају и да питање окупираног светог Косова и Метохије треба да остане у стању тзв. замрзнутог конфликта у погледу свега онога што би значило изричито или прећутно признање независности лажне државе Косово. Вријеме ради за Русију ,али и за Србију, уколико буде у чврстом економском, војном и политичком савезу са њом.

Патриотски опредијељени припадници безбједносних служби Србије су дужни да јавности и надлежним органима саопште податке до којих су дошли законитим праћењем и прислушкивањем Вучића и његових субверзивних активности уперених против Србије и српскога народа. Јер јавност има право да зна како су и под којим условима западни моћници прихватили некадашњег екстремног антиевропејца Вучића за гаранта  спровођења „европских вриједности“ у Србији, те како је Вучић обезбиједио (објективно велика) средства да формира Српску напредну странку, као масовну партију. Такође, веома је битно објелоданити улогу Мила Ђукановића, како у посредовању између Вучића и западних моћника, тако и у финансирању Вучићевог доласка на власт и његовом одржавању на власти, те каква је и колика цијена Ђукановићевих услуга.

И јучерашње обраћање Вучића доказује његов непринципијелан однос према руководству Русије, као гаранта цјеловитости Србије, на основу Резолуције 1244 СБ УН, од 10.јуна 1999.године. Он не помиње Русију, али наглашава потребу очувања добрих односа са Западом. А највеће западне земље, те 22 од 27 чланица ЕУ су, не само признале независност „државе Косово“, него су и главни спонзори те независности и главни фактори уцјењивања Србије да призна ту независност.

На другој страни, Вучићева власт још увијек није признала повратак полуострва Крим матици Русији (2014.године), нити је руском особљу из Српско-руског хуманитарног центра у Нишу (који је формиран још 2012.године) обезбиједила дипломатски статус (привилегије и имунитете). Вучић, као и Ивица Дачић, Борис Тадић и други, не сносе само политичку одговорност за измјештање преговарачког процеса из Савјета безбједности УН (гдје су савезници Србије, Русија и Кина) у Европску унију, те за раздржављење Србије на КиМ потписивањем бриселских и вашингтонског споразума и њиховом примјеном са погубним дејством по Србију и Србе, поготово оне са КиМ, него и кривичну одговорност, јер се ту ради о извршењу најмање два тешка кривична дјела, прописана Кривичним закоником Србије и то: „Признавање капитулације или окупације“ (члан 306) и „Угрожавање територијалне целине“ (члан 307). Кључни, трајни и непромјенљиви политички принципи (политички аксиоми) Запада према Србији, као дио свеопштег неоружаног рата Запада против Русије и православља су:

1)Србија са КиМ у свом саставу, не може постати чланица ЕУ.

2)Србија не може постати чланица ЕУ, ако истовремено не приступи НАТО пакту.

3) Србија не може постати чланица ЕУ, ако не пристане на укидање Републике Српске.

4) Србија не може постати чланица ЕУ, ако њено руководство не пристане на већи степен аутономије Војводине, Рашке области и других дјелова Србије.

5) Србија не може постати чланица ЕУ, ако претходно не раскине све политичке, војне, економске и културно-духовне везе са Русијом.

Света Матрона (Матронушка) Московска Свемоћна је указала да су западни мегакапиталисти и НАТО пакт окупирали КиМ да би несметано пљачкали његово немјерљиво природно богатство. Косово и Метохија је и сабориште светих српско – руских архангела и извориште (чакра) јаке позитивне енергије по српски народ. Али, да би смо се ,ми Срби, напајали том енергијом, морамо прочистити душе наше и коренито промијенити наш однос према КиМ и у уму своме КиМ признати и поштовати као свету исконску неотуђиву српску земљу.

У циљу убјеђивања Срба да Србија нема шта да тражи на КиМ, Вучић је на сједници Народне скупштине, за више од четвртине, „надувао“ број Албанаца у средишној српској земљи. Наиме, по реалним процјенама, на КиМ нема више од милион Албанаца. Задњи попис на КиМ спроведен је далеке 1981.године. По том попису, Срба је било 209.497, Црногораца 27.028, а Албанаца 1.226.736. Узгред, питање за бившу Ђукановићеву власт: Гдје су нестали ти Црногорци и шта је урадила за њих?

Треба имати у виду да је 1981, година масовне побуне Албанаца у Покрајини за чувеним захтјевом „Косово Република“, да је то година када је „Покрајина Косово“ била држава у држави Србији и да су се албански функционери, у читавом послијератном периоду, трудили да број Албанаца на КиМ прикажу знатно већим од реално постојећег. Албанско становништво је, постојано и плански, бојкотовало све пописе од 1961.године.

Значи, од 1981. године у јавној употреби је процијењени, а не стварни број Албанаца на КиМ. Поред тога, нарочито у задњим деценијама, траје масовно и трајно исељавање Албанаца са КиМ у земље западне Европе.

Међутим, колико то треба да буде небитно за сваког истински патриотски опредијељеног Србина сагледајмо из одговора на питање: Колико је било Јевреја на територији библијске Палестине – Ханаана за вријеме арапске, а поготово турске власти? Одговор је занемарљив број.

Међутим, Јевреји су се, и поред тога, гдјегод били на планети, упорно поздрављали са „Догодине у Јерусалиму“. И послије два миленијума вратили су се и обновили „државу Израиља“.

Браћо и сестре Срби у Србији, не дозволите да Александар Вучић и његова камарила распарчавају Србију! У одбрани светог Косова и Метохије и свих српских земаља, с нама је Бог, наши свети српско – руски архангели и света мајка Русија!

Шта је Вулин поручио Милановићу прочитајте ОВДЕ.

Извор: srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА