Најновије

РАМЗАН КАДИРОВ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Чеченија стиже у Источну Херцеговину (ФОТО)

Одржавање ''Чеченија феста'' у околини Билеће је изазвало различите коментаре и реакције на друштвеним мрежама и у медијима у Региону и Русији.

Рамзан Кадиров (Фото: РИА Новости)

Дана 22. јула са почетком у 20 часова, у насељу Језерине код Билеће ће бити одржан музички фестивал '’Чеченија фест'’, а заштитно лице овог догађаја је председник Чеченске Републике Рамзан Кадиров, који је на плакату приказан у свечаној војној униформи.

Многима који су видели овај плакат је чудно то, што се фестивал назван по већински муслиманској аутономији у оквиру Руске Федерације одржава у већински православној средини, односно Источној Херцеговини.

Како су организатори изјавили за медије, '’Чеченија фест'’ је настао као шала, јер су несташне младиће из насеља Језерине за време Другог чеченског рата 2000. године колоквијално називали Чеченима.

Председник Омладинске организације Језерине Владимир Милидраговић каже да је из истог разлога одабран и лик Рамзана Кадирова, јер је он "визуелно" занимљива личност и председник је Чеченије. Он сматра да у коришћењу његовог лика у војној униформи на промотивним материјалима нема ништа спорно или политички усмерено.

"Ми смо то ставили, али немамо ништа ни против кога. Како је први Фестивал кренуо пре седам година, тако је остало и до данас и не мењамо име", поручује Милидраговић радију Слободна Европа.

Милидраговић тврди и да не шаљу политичке поруке, те да до сада лик Кадирова није изазвао никаква негодовања од било кога у Билећи и у Босни и Херцеговини.

"Ово није усмерено ни против кога. Фестивал је сваке године све посећенији и са 200 посетилаца на првом Фестивалу, дошли смо до више од 2.000 на Фестивалу 2019. Ту долазе људи свих нација", истиче Милидраговић.

О новој тужби Милорада Додика прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА