Најновије

Најопаснији тенк на свету руски Т-14 Армата, одлази у Сирију на сталну ратну мисију

Упркос чињеници да су руски тешки тенкови Т-14 „Армата“ претходно били тестирани у Сирији, како је изјавио начелник Министарства индустрије и трговине Руске Федерације Денис Мантуров, појавиле су се информације да ће први серијски тенкови бити послати у Сирију на стални ратни распоред, до краја ове године.

Армата (Фото: mil.ru)

“Армате” ће морати да се тестирају у стварним борбеним условима, након чега ће у трупе бити покренуте масовне испоруке ових тешких оклопних тенкова.

Новинари су успели да сазнају да је раније већ разматрана могућност слања тенкова Т-14 Армата у Сирију ради тестирања ових борбених возила у реалним борбеним условима и разраде интеракције посаде.

Познато је да су први серијски тенкови Т-14 „Армата“ претходно пребачени у наоружање руске војске, а следеће године планира се почетак масовних испорука ових тешких возила.

Што се тиче пребацивања тенкова Т-14 Армата у Сирију, стручњаци сматрају да се информације које су се појавиле могу у потпуности сматрати провереним, будући да се скоро све најновије руско наоружање тестира у арапској републици.

Којих пет оружја може Пекингу помоћи да у сукобу са САД однесе победу погледајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА