Најновије

Милионски уговори за предводника СНС батинаша на протестима

Славски кум новосадског одбора СНС-а и наводни бизнисмен Марко Босанац снимљен је на суботњим протестима како песничи једног од демонстраната.

Босанац је на мосту предводио групу силеџија који су покушали да испровоцирају нереде, иста она коју ангажује за ноћна кречења по Лиманима или опскурне патриотске шетње "подршке Вучићу". У паузама између уличарских активности и кречења, Босанац је напрасно постао и један од најуспешнијих приватника, чија је фирма за свега две године постала водећи партнер бројним јавним предузећима, Влади Војводине, ЕПС, па и Телекому Србије.

Према званичним подацима Агенције за привредне регистре, Марко Босанац се први пут појављује као оснивач омладинске задруге 2015., године. Временом, након пар година проведених у Српској напредној странци и честим заједничким фотографијама са градоначелником Милошем Вучевићем, Босанац постаје власник још три приватне фирме, које по аутоматизму добијају послове са Градом.
Само кроз уговоре са јавним комуналним предузећима Градско зеленило, Лисје, Чистоћа, Водовод и канализација, Информатика, Градско саобраћајно предузеће… Босанчева фирма „Монтоп ХРС“ 2019. године приходовала је више од 10 милиона евра, док је укупна зарада свих Босанчевих фирми за ових пар година 738 милиона динара. Исте године, оснива се сестринска фирма „Монтоп про“, а Босанац са задружних делатности прелази на “изградњу електричних и телекомуникационих водова”.

За свега две године, ово предузеће “бива ангажовано на изградњи неколико стотина километара приступних мрежа у свим крајевима Србије”. Послови се, судећи према наведеним референцама, од тада сами нижу, а међу партнерима Босанчева фирма са поносом наводи Градску управу за грађевинско земљиште, Управу за капитална улагања АП Војводине, ЈП Информатику, Општина Ада, Институт за онкологију … Обим посла прати и пораст возног парка Монтоп про, те ово предузеће за две године шири возни парк на 27 аутомобила, 7 камиона и 3 багера. Овако перспективну младу фирму убрзо препознаје и Телеком Србије, те Монтоп про, како сами кажу “спадају у групу најбитнијих партнера компаније Телеком Србија за област телекомуникација”.

Мада претрагом званичних података није могуће пронаћи тендер по ком је овај посао склопљен, сама Босанчева фирма се похвалила да је “Телеком Србије препознао њен квалитет и одабрао њихову компанију за извођење инсталатерских радова и испоруку матерјала за реализацију сервиса преко ДТХ платформе”. Уз муњевит процват пословања, Марко Босанац је пре пет месеци отворио још једну приватну фирму.

Према подацима АПР, Босанац почетком августа ове године региструје и „Монтоп Гроуп“, са седиштем у Београду и оснивачким капиталом од 100.000 динара. Поред задружних делатности и телекомуникација, Босанац новом фирмом проширује услуге на “консалтинг”, и то „у вези са пословањем и осталим управљањем“. Овај пут се може рећи да је Босанац изабрао делатност у којој факат има искуства, под условом да се под “осталим управљањем” подразумева управљање силеџијама на протестима и ноћним патролама СНС јуришника.

Извор:Nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА