Најновије

Испливали докази: Вучић одобрио Рио Тинту да отвори рудник у марту 2022. године!

Влада Србије је, од 2013. године, издала у континуитету десетине решења којима се одобрава фирми „Рио Тинто“ да врши геолошка истраживања на подручју лозничког краја, иако председник Србије Александар Вучић тврди да су кључни документи потписани пре његовог доласка на чело државе.

Документа Владе Србије до којих је дошао тај лист демантују председника државе и показују да је актуелна власт и те како излазила у сусрет овој мултинационалној компанији, као и да је „Рио Тинту“ одобрено све „да би отворио рудник у марту 2022. године“.

Лист „Нова“ наводи да је „у периоду када је Александар Вучић обављао функцију првог потпредседника, Влада Србије дала предузећу ‘Rio Sava Exploration d.o.o Београд’ одобрење за извођење детаљних геолошких истраживања бора и литијума на лежишту ‘Јадар’ код Лознице“.

Почетком 2016. је Влада Србије усвојила ново решење којим се компанији „Rio Sava Exploration d.o.o“ одобрава наставак геолошких истраживања бора и литијума код лознице, са роком важења од две године, а тадашњи министар рударства и енергетике Александар Антић је 22. јануара 2018. потписао ново решење о наставку геолошких истраживања у трајању од две године.

Актуелна власт је 22. јануара 2020. потписала још једно, идентично решење, а компанији „Рио Тинто“ је одобрено задржавање права за истражни простор литијума и бора на лежишту „Јадар“ и то од 14. фебруара 2020. до 1. септембра 2021.

Извор:Srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА