Најновије

''ПУСИ РАЈОТ'' НАПАДА ПУТИНА ИЗ ЗАГРЕБА! Светогрђе се наставља

Овај пројекат "темељи на књизи Марије Маше Аљохине, чланице групе која је постала славна након што је 2012. године учествовала у маскираној "панк молитви" у московској саборној цркви Христа Спаситеља.

Чланица ''Пуси Рајота'' Марија Аљохина'' (Фото: РИА Новости)

Музичко-сценски перформанс "Дани побуне" (Riot Days) руског уметничког колектива "Пуси рајот", који данас гостује у Загребу у склопу програма 16. Фестивала филмова о људским правима (HRFF), биће, према најавама чланова ове групе, "интригантан, халуцинаторан мултимедијални коментар Русије (председника) Владимира Путина који проговара о Русији данас и даје глас свима онима које репресивни систем настоји да ућутка", преноси Хина.

Наводи се да се овај пројекат "темељи на књизи Марије Маше Аљохине, чланице групе која је постала славна након што је 2012. године учествовала у маскираној "панк молитви" у московској саборној цркви Христа Спаситеља.

"То није књига мемоара, већ више нешто између манифеста и бајке, прича о једној одлуци која је била мој избор. Јако ми је важно да је делим са другима, јер након сваког извођења људи нам прилазе и говоре како би и сами хтели да се на неки начин активирају. А управо је то циљ и моје књиге и нашег перформанса", рекла је Аљохина.

"Дане побуне" режирао је Јуриј Муравицки, за кога Хина наводи да је "један од водећих руских позоришних редитеља", а овај перформанс премијерно је приказан прошле године у Котору, у Црној Гори.

Како је Меланија заводила Путина, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Перформанс ‘’Пуси Рајот’’

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА