Најновије

50.000 НАТО ВОЈНИКА И ЈУРИШ НА СРБИЈУ: Марићу приказан шокантан документ!

"Албанци и НАТО су удружени у злочину", била је тема синоћне емисије "Ћирилица".

Миломир Марић (Фото: Јутјуб)

- Оно што треба да се подсетимо да је ово специјализовано Тужилаштво и овај суд који је формиран за злочине који су се десили у периоду од првог јануара 1998. до краја 2002. године, а иницијални документ је "Жута кућа". И добро је да почнемо одатле из простог разлога што злочини који су се дешавали и који су описани, између осталог и који су описани, делом је описала Карла дел Понте у својој књизи, али и овај извештај овде говори са много више детаља је нешто што говори о једном монструозном понашању и поступцима припадника не само те такозване Ослободилачке војске Косова, него и оних који су дозволили да се у то време десе злочини. Јер, када прочитате материјал, видећете да су транспорти са Србима који су ишли ка Албанији били транспорти који су се дешавали у време мандата Међународне мисије, значи после 10. јуна 1999. године и затвора у којима су били, бар по овом опису Срби су пребачени на север Албаније ка местима...

Уред се зове то место негде између границе и Тиране. Истраге које су до сада вођене, све су оне, како су вођене, само шириле потенцијални круг оних који су одговорни за злочине и добро је да се није фокусирао мандат само на ове злочине који су се десили у Жутој кући, мандат је проширен и на остале злочине. Ту када уђемо у суштину, схватамо две ствари: једна је да до сада нико није процесуирао одговорне за злочине на Србима и другим неалбанским становништвом, то Хашки трибунал није урадио јер то њима и није био приоритет, да будемо врло отворени, то нису Еулексови судови - рекао је генерални секретар МСП Вељко Одаловић.

Први контигент пешадијски НАТО-а су били терористи, сматра адвокат Горан Петронијевић.

- Тврдим, деведесет одсто, ако не и деведесет и девет одсто свих злочина и отмица које су се догодиле након уласка НАТО трупа на Косово, на Космет су управо учинили припадници тог контигента. Један део њих је касније мобилисан јер је и НАТО имао проблеме са њима па је један део њих пребачен за Македонију па су онда и у Македонији имали проблеме са њима. И дан данас је један део њих тамо у Арачинову или негде већ близу Скопља, стоје тамо, затворено је, нико не може да уђе сем њихових припадника. Дакле зашто је толико, по мом мишљењу, остало нерасветљених случајева и оволико несталих људи, морамо да знамо основну поставку, а то сви знамо -  НАТО и Албанци су били савезници у рату против нас - закључио је Петронијевић.

Милован Дрецун је најавио један додатак који је написао.

- Ускоро ће се појавити на киосцима, радим један додатак, биће и нови документарни филм о Кошарама где сам нашао документ, извештај Весија Кларка, главнокомандујућег тада. Он обавештава министра одбране, каже: Господине, са мојим генералима сам разрадио план за копнени напад на Србију. Биће нам потребно сто педесет хиљада војника, од тога две трећине да буде спремно да учествује у борбама, ценим да ћемо за два месеца бити способни да кренемо у копнену операцију - рекао је Дрецун. 

Дрецун оценио оставку Рамуша Харадинаја! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА