Најновије

АМЕРИЧКИ НОВИНАР ПРОВОЦИРАО ПУТИНА, А РУСКИ ПРЕДСЕДНИК МУ ОДГОВОРОМ ЗАПУШИО УСТА: Не занима ме Зеленски! Трампу сам све објаснио

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да га не занима ситуација у којој се нашао његов украјински колега Вoлодимир Зеленски.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

“Не знам, не занима ме. Шта о томе да кажем. Требало би да о томе питате њега (Зеленског)“, одговорио је Путин на питање новинара „Ен-Би-Си Њуза“ Кира Симонса о ситуацији у којој се нашао украјински председник.

Председник Русије дао је америчком новинару интервју на маргинама Руске енергетске недеље.

Раније је руски премијер Дмитриј Медведев рекао да се председник Украјине Владимир Зеленски, обећавши америчком лидеру Доналду Трампу да ће истражити случај сина његовог главног противника на изборима, нашао између две ватре - америчке Демократске партије и Републиканске партије, и да је у тешкој ситуацији.

У септембру је Бела кућа објавила транскрипт разговора између америчког и украјинског лидера, који је обављен 25. јула. Раније су медији јавили да је у разговору са Зеленским Трамп могао да тражи истрагу против Хантера Бајдена, сина бившег америчког потпредседника Џоа Бајдена. Транскрипт је потврдио да је Трамп затражио од Зеленског да истражи отпуштање бившег државног тужиоца Виктора Шокина, који је истраживао компанију „Буризма груп“, у чијем је управном одбору био Бајденов син, а истраживао је и случај самог Хантера Бајдена.

Демократе су покренуле процедуру Трамповог опозива у Представничком дому америчког Конгреса, оптужујући га да је тражио помоћ стране земље за мешање у изборе, како би покушао да дискредитује политичког противника Џоа Бајдена, који је демократски кандидат за председника. Трамп негира оптужбе.

О мешању у америчке изборе

“Неосноване оптужбе за мешање Русије у америчке изборе биле су повод за притисак на америчког председника Доналда Трампа“, сматра Путин.

“Што се тиче избора, најважнија ствар која може бити занимљива: на основу претпоставке наше завере са Трампом, уведене су санкције. Затим је (већ бивши специјални амерички тужилац Роберт) Милер саопштио да није било завере, али су санкције остале. Значи, то је само био изговор како би нас обуздавали, а са друге стране, како би извршили притисак на Трампа. Они који то чине не гледају чак ни један корак унапред”, објаснио је руски лидер.

Међутим, амерички новинар остао је при свом мишљењу, приметивши да, уколико докази нису пронађени, то не значи да није било мешања.

“Управо сам разговарао са председником и он је поновио своје речи - да Милер није нашао никакву заверу. Заиста, Милер је рекао да је нашао доказе о покушају мешања Русије у изборе на многе начине. Али није нашао доказе о завери између Трампа и руске Владе. Не би било у потпуности тачно рећи да Роберт Милер није нашао доказе завере, па да, према томе, није било ни мешања“, рекао је Симонс.

У априлу је, након скоро две године рада, објављен извештај бившег специјалног америчког тужиоца Милера о „мешању Русије“ у изборе у Сједињеним Америчким Државама 2016. године, о „завери“ Трамповог тима са руским властима, као и о питању - да ли је амерички председник ометао правосуђе. Милер је, према првој тачки, дошао до позитивног закључка, по другој - негативан закључак, а о трећој није могао да донесе недвосмислен закључак. Извештај је објављен у знатно скраћеној верзији. Москва категорички негира наводе о мешању у изборе.

Прочитајте ОВДЕ која ће ракета бити најмоћнија у историји света.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА