Најновије

АМЕРИ НЕ МОГУ ДА ПРОИЗВЕДУ ХИПЕРСОНИЧНО ОРУЖЈЕ: Главни проблем није технологија већ нешто сасвим друго! (ВИДЕО)

Компанија Локид Мартин открила је главни проблем развоја хиперсоничног оружја.

Америчка суперсонична ракета (Фото: raytheon. com)

Технологија за производњу хиперсоничнох оружија није више водећи проблем у Сједињеним Државама.

Ерик Шерф, водећи индустријски стручњак за хиперзвучну технологију из Локид Мартина, рекао је да ће најважнији изазов за производњу и интегрисање хиперсоничног масовног оружја бити повезан са ланцем снабдевања потребним да се ово оружје произведе у великим количинама, наводи Бреакинг Дефенсе .

Локид Мартин, са своје стране, каже да чини све што је у његовој моћи да обезбеди проток материјала и инжењера за развој хиперсоничног оружја у земљи.

Имајте на уму да је проблем већ погодио један од најважнијих програма Пентагона, Ф-35, као и пројекат ракете ваздух-земља ЈАССМ.

За америчке снаге, хиперсонично оружје део је њихове стратегије за разнолико наоружање. Међутим, смањење потрошње за одбрану нарушило би програмски распоред. Шерф вјерује да ће америчка војска добити свој хиперсонични програм наоружања до 2023. године ако Конгрес усвоји закон који регулише трошкове одбране.

Суочен са ситуацијом, извршни директор Локид Мартина, Мерилин Хјусон, уверавала је инвеститоре да Пентагон неће смањити набавку авиона Ф-35, чак и након критика шефа Одељења за одбрану.

Оштро је критиковала америчког министра одбране Петрика Шенахана због високих трошкова Ф-35, у поређењу са јефтинијом варијантом који се продаје по цени од 90 милиона долара по јединици.

Према званичнику министарства одбране, Шенахан је користио "лоше речи" током састанка у Пентагону на високом нивоу, оштро критикујући невиђени програм због невероватних трошкова и застоја израде авиона.

Међутим, Хјусон је прокоментарисао да Пентагон разматра куповину Ф-15 од Боинга, једног од главних конкурената Локид-а за војне уговоре, осигуравајући да компанија ради на смањењу трошкова авиона на 80 милиона долара.

Амерички програм "Ф-35 Фигхтер Девелопмент", који је започео 1992., најскупљи је светски програм наоружања, који је достигао 1,5 билиона долара до 2030. Међутим, стручњаци и политичари тај програм широко критикују због трошкова, кашњења и неуспеха.

Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА