Најновије

ШИПТАРИ ПРЕТЕ ХАПШЕЊИМА И ОПТУЖНИЦАМА: Док лидере ОВК зову у Хаг, Приштина најављује процесе против Срба

Баш у моменту када откуцава сат за подизање оптужница против припадника терористичке ОВК и док је гужва на "клупи" за саслушања у Специјализованом тужилаштву у Хагу за злодела на КиМ, Приштина извлачи наводних 10.000 страница докумената о "ратним злочинима Срба".

Беџет Пацоли (Фото: Јутјуб)

Желећи да пажњу јавности скрене са одласка председника Демократске партије Косова Кадрија Весељија, али и бившег премијера Рамуша Харадинаја и на десетине припадника ОВК на пропитивање у Хаг, саветник министра спољних послова Јетљир Зиберај поручио је српским званичницима, укључујући председника Александра Вучића и директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, да "никада не смеју да спавају мирно због геноцида који је Србија починила на КиМ".

“Тзв. Косово ће процесуирати све Србе од највишег до најнижег нивоа који су починили ратне злочине. Заједнички злочиначки подухват Србије мора се хитно привести правди”, рекао је Зиберај.

Он је извештај о трговини органима убијених Срба у случају "Жута кућа" који је пред Саветом Европе представио Дик Марти и где се помиње Весељи и људи блиски председнику привремених институција на КиМ Хашиму Тачију, назвао "коруптивним":

“То нисмо смели да дозволимо, а требало је од почетка да се супротставимо Мартију због његовог ужасног дела на који је Србија утицала и подржавала га”.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић каже да је министар спољних послова тзв. Косова Беџет Пацоли, "који му је својевремено претио смрћу, сада својим синдромом заразио и свог саветника, па и он почиње да прети":

“Све те оптужнице за наводне злочине које најављују служе искључиво да се медијски затрпа чињеница да су пресвучене терористе ОВК, који су доскора заузимали важне функције у Приштини, почели да позивају у Хаг. Колико год се бавили инжењерингом лажи, од Рачка па до чувене цифре од 20.000 силованих Албанки, ништа неће моћи да потре монструозност "Жуте куће", Гораждевца, Старог Грацког, напада на аутобус "Ниш експреса"... А, колико знамо, за те масакре над Србима, у тој "уређеној држави" - нико није ни одговарао”, каже Дачић.

Приштина је и раније претила оптужницама против Срба, а неке су наводно и подигнуте и то против пензионисаних генерала Војске Југославије: Вожидара Делића, Љубише Диковића и Момира Стојановића.

Исти курс Албанаца види се и у потезу адвоката Тома Гашија који је поднео кривичну пријаву против Вучића, јер је рекао да је "злочин у Рачку измишљотина Вилијама Вокера". Он је додао да би лидер Србије могао да добије казну од десет година затвора.

“Када би могли, Шиптари би забранили Србима да говоре. Шиптари траже казну за председника Вучића. Слободан Србин који говори истину је ноћна мора Шиптара. Вучић је рекао истину, Рачак је лаж, силовање здравог разума и повод и оправдање за НАТО агресију, за смрти хиљада грађана Србије и Црне Горе. Шиптари могу да прете, али истину да убију и забране не могу, не Србима и не Вучићу”, рекао је министар одбране Александар Вулин.

Кукавичке претње терориста, поручује Ђурић, "неће нас зауставити у борби за истину о страдању нашег народа на Косову и Метохији":

“Екстатична некрофилија терористичких пиона, попут Зибераја, Пацолија и Гашија не може да прикрије чињеницу да су покретачи сукоба на КиМ и највећи злочинци били људи који се данас представљају као политички лидери албанског народа. Да трагедија буде већа, на њиховим злочиначким рукама је једнако крв Срба и Албанаца, и они, као и деведесетих година прошлог века, не презају од злодела како би остварили своје терористичке и криминалне циљеве.

Чланови Удружења породица киднапованих и убијених Срба на Косову и Метохији реаговали су на пропаганду коју је из Рачка пре два дана ширио Тачи:

“Осим тога што је као вођа терористичке, злочиначке ОВК починио стравичне злочине над Србима, Ромима, Горанцима и Албанцима, Хашим Тачи говори о некаквом геноциду у Рачку. Зашто му судска правда дозвољава да, са слободе, говори о геноциду?

Они су навели да нема подизања оптужница против починилаца геноцида у Клечки, на Радоњићком језеру, у Волујку, Лапушнику, Ликовцу, Сувој Реци.

Адвокат Љубомир Пантовић рекао је да је јасно да Албанци другим темама покушавају да праве противтежу, јер се подицање оптужница против команданата терористиче ОВК приближило:

“Ако су имали тих 10.000 страница докумената које сада помињу, шта су чекали 20 година. Што их нису активирали до сада?

Прочитајте ОВДЕ шта је Јуриј Лужков некада причао о Слободану Милошевићу.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА