Најновије

"ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ НИКАКВИХ ВЕЗА СА ИЗРАЕЛОМ И САД!" Палестинци се дижу на устанак! Независна држава или смрт!

Палестински вођа Махмуд Абас најавио је прекид свих веза са Израелом и САД, укључујући сарадњу у области безбедности, неколико дана након што је Вашингтон објавио мировни план за Блиски исток.

Палестинци (Фото: Јутјуб)

- Желимо да вас обавестимо да више неће бити никаквих веза са Израелом и САД, укључујући сарадњу у домену безбедности - рекао је Абас на састанку Арапске лиге у Каиру.

Он је рекао да амерички план представља "кршење споразума о аутономији" који је постигнут у Ослу 1993. године између Израела и Палестинаца, наводи АФП.

- Одлука је уследила након што су се и Израел и САД повукли из потписаних споразума и међународног легитимитета - објаснио је Абас, те додао да ће Израел морати да сноси одговорност као окупациона сила за Палестинске територије.

Он је рекао да ће Палестинци наставити са легитимном борбом за своја права користећи мирољубива средства. Према америчком мировном плану, Израел ће задржати контролу над Јерусалимом као "неподељеним главним градом" и припојиће насеља на палестинској земљи.

Амерички председник Доналд Трамп је рекао да ће Палестинци моћи да прогласе главни град унутар анектираног источног Јерусалима.

Палестинске вође одбациле су споразум, рекавши да заслужује да буде "бачен на ђубриште историје".

Прочитајте ОВДЕ   чија ће то освета бити жестока.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА