Најновије

БЕЋКОВИЋ: Мило Ђукановић и Синан-паша заслужили Орден Светог Саве

Академик Матија Бећковић изјавио је да су за оно што су учинили за јединство Српске православне цркве (СПЦ), некад Синан-паша, а данас председник Црне Горе Мило Ђукановић, заслужили су обојица – Орден Светог Саве.

Матија Бећковић (Фото: Јутјуб)

Црна Гора се суочава са истрагом потомака и покушајем претварања у голу ледину без моралних заслуга и икаквих светиња, осим НАТО ракета, са којима ће у 21. веку кренути све из почетка – рекао је Бећковић.

Он је за „Вечерње новости“ указао да ни у делима енглеског писца Џорџа Орвела, нема да је нека партија оснивала цркву, што је, како је навео, идеја владајуће неокомунистичке црногорске партије.

– Покушајем отимања храмова дирнули су у нешто у шта нису смели дирати. За оно што су учинили за јединство Српске православне цркве, некад Синан-паша, а данас Мило Ђукановић, заслужили су обојица – Орден Светог Саве – оценио је Бећковић.

У Црној Гори је крајем децембра прошле године усвојен Закон о слободи вероисповести којим је предвиђено да држава постаје власник свих верских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од верских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор верника СПЦ у Црној Гори због чега су организовани молебани и литије широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

Како је Шешељ оголио Мила, прочитајте ОВДЕ!

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА