Најновије

НОСАЧИ АВИОНА СУ КИЧМА АМЕРИЧКЕ МОЋИ: Руси су до сада имали један, али ће нови бити главобоља за САД! (ВИДЕО)

Само америчка морнарица има такозване супер-носаче авиона, изузетно велике носаче авиона са нуклеарним погоном, који замењују 100.000 тона. Међутим, руска морнарица можда сада размишља о изградњи истих.

Амерички носачи авиона (Фото: navy.mil)

Једини руски брод те врсте јеје Адмирал Кузњецов од 60.000 тона. То је велико пловило, али због знатно мање снаге носи мање авиона него амерички бродови. Два конкурентска дизајна, „Шторм“ и „Ламантин“, налазе се у оквиру како би га заменили. Оба предлога имају нуклеарни погон.

Носачи авиона су камен темељац модерне пројекције силе. Адмирал Кузјецов распоређен је изван Сирије, гдје су његпви авиони извршили ваздушне нападе. Али са само једним носачем, то је максималмо што руска морнарица може. Тренутно је у ремонту неколико година. Он би требало да поново заплови ове године, али се током ремонта десила несрећа.

У октобру 2018. око њега је потонуо велики плутајући док, ПД-50. Могла је остати на води, али велика дизалица пала је на њену палубу у току, узрокујући штету. А недавно у децембру прошле године на броду је дошло до озбиљног пожара ватре.

Међутим, председник Путин је прегледао модел Ламантиновог дизајна током посете Севастопољу у јануару.

Пројект 23000Е Шторм је око 50% већи од Адмирала Кузњецова са 90.000 тона. Дуг је 1,128 стопа, што је готово исто као и Нимиц класа америчке морнарице. С друге стране, има карактеристичан изглед два острва сличан британској класи краљице Елизабете. Пројект Lamantin Project 11430Е такође је 90.000 тона, али је заправо вец́и брод дугачак 1.150 стопа.

У међувремену, адмирал Кузњецов показује своје године. Дим који се излива из димјака је познат призор. То није димна завеса, већ споредни ефекат бродског турбинског парног турбина. Обе потенцијалне замене су на нуклеарни погон.

Руска морнарица већ има бродове на нуклеарни погон. Најпознатија од њих су борбена крстарица класе Киров. Један од ових великана хладног рата још увек је у активној служби, а други, Адмирал Накимов, се модернизује.

Чак и ако Русија направи нови носач, требаће много година да уђе у службу, па ће адмирал Кузњецов морати да настави даље.

Почиње коначна борба за Алепо! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА