Најновије

Кина и Камбоџа покренуле заједничку војну вежбу против антитероризма и за хуманитарно спасавање

Камбоџа и Кина покренуле су четврту заједничку вежбу под називом "Змајево злато 2020" о борби против тероризма и хуманитарном спашавању у Камбоџанској југозападној провинцији Кампот.

Војници учествују у церемонији отварања заједничке војне вежбе Камбоџе и Кине у југоисточној провинцији Кампот, Камбоџи, 15. марта 2020. године. Фото: Cui Songrou/Xinhua

Камбоџа и Кина покренуле су заједничку вежбу на полигону Течо Сен Чумкири у југоисточној провинцији Кампот у Камбоџи.

Церемонијом отварања вежбе председавао је генерал Вонг Писен, главни командант Краљевских оружаних снага Краљевине Камбоџе и амбасадор Кине у Камбоџи, Ванг Вентиан. Вежба названа "Змајево злато 2020" трајаће до 1. априла.

Војници учествују у церемонији отварања заједничке војне вежбе Камбоџе и Кине у југоисточној провинцији Кампот, Камбоџи, 15. марта 2020. године. Фото: Cui Songrou/Xinhua

Говорећи на том догађају, генерал Писен рекао је да је вежба кључна за размену искустава и даље унапређење способности војног особља две земље у борби против тероризма и у хуманитарном раду.

"То ће додатно побољшати сарадњу између Камбоџе и Кине на пољу антитероризма и хуманитарног спасавања и допринети одржавању мира, стабилности и развоја у двеју земаља у региону", рекао је.

Фотографија снимљена 15. марта 2020. године приказује церемонију отварања заједничке војне вежбе Камбоџе и Кине у југоисточној провинцији Кампот у Камбоџи. Фото: Cui Songrou/Xinhua

Амбасадор Ванг рекао је да вежба неће само продубити билатералну војну сарадњу, већ ће и развијати способности војника две земље.

Током вежбе, учесници ће спроводити програме обуке као што су употреба антитерористичке опреме, вежбе гађања уживо, разминирање, лов на људе, као и потрага и спашавање.

Камбоџа и Кина извеле су прву заједничку вежбу у децембру 2016. године.

Прочитајте ОВДЕ како Русија шаље помоћ Сирији.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА