Најновије

ХОРОР У САД: Пентагон купује 100.000 кеса за тела преминулих, нема ковчега!

Пентагон купује 100.000 пластичних кеса у које ће се стављати тела Американца који су изгубили битку са коронавирусом.

Америчка војкса (Фото: marines.mil)

Те кесе, познате под именом мртвачке, војска користи за посмртне остатаке војника страдалих у борбама, преноси Њујорк дејли њуз.

Оне ће стићи преко Савезне агеције за управљање кризним ситауцијама која је Њујорку већ антипирајући величину проблема обезбедила више дестина камиона хладањача за одлагање тела умрих којих је из дана у дан све више.

Широм САД заразено је више од 249,559 људи, а умло их је 6,047. Од тог броја само у Њујорку позитивних је 51.809. До сада су у том граду умлре 1.562 особе.

Ситауција је аларманта на свим пољима, болнице су претрпане, мрврачнице такође, мањак аспиратора ће постати озбиљан проблем за шест дана.

Недостају медицински радници иако свакдоневно авионима долазе из свих крајева САД, нема довољно ни зашите опреме. Због свега тога медији цитирају једног од лекара који уместо свих каже да се када одлазе на посао осећају "као овце пред клање".

У граду у коме је хоспитализовано више од 10.000 људи, једина празна болница је, ако се изузме 20 примљених пацијената, она на војном броду Конфорт усидреном на Менхетну а који између осталог има 1.000 кревета и 12 операционих сала.

Кажу да смештај пацијената, а то би требало да буду они који нису позитивни на вирускороне а потрена им је хитна медицинска помоћ, додатно отежава чињеница да болесног није једноставно довести колима хитне помоћи на брод усидрен код кипа Слободе.

У једном дану умрло 932 људи, број заражених незадрживо расте! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА