Најновије

Развој подкаста у Србиј: Нова мобилна апликација и ексклузивно предавање Ерика Нузума

Развој подкаста у Србији: нова мобилна апликација и ексклузивно предавање Ерика Нузума

Фото-Промо

Подкасти су нова аудио форма која постаје све популарнија у Србији. Захваљујући Podcast.rs платформи, домаћи подкасти ће ускоро бити доступни и путем мобилних апликација- и то од 28. маја када се одржава онлајн конференција о развоју подкаста у Србији.

Овим поводом Ерик Нузум, експерт који је помогао глобални пробој подкаста као што су Invisibilia и TED радио hour-  одржаће ексклузивну онлајн радионицу и саветовање за одабране учеснике/це.

Подкаст је нова медијска форма која обухвата децентрализовани аудио садржај који је широко доступан путем интернета. Као такав постао је једно од најбрже растућих тржишта и неизбежан формат великих медијских кућа али и извор информација и забаве за чак до 70% становништва у многим земљама.

Удружење „Подкаст подршка“ основано је 2019. године како би помогло развој подкаст заједнице и промоцију овог формата у Србији и региону. Са овим циљем покренули су wеб портал www.podcast.rs, који тренутно окупља више од 60 домаћих и регионалних подкаста, бројну публику, креаторе и љубитеље ове форме садржаја. Podcast.rs иницијатива пружа подршку подкастерима и свима који желе да се опробају у овој области, како кроз директну ко-продукцију тако и кроз едукацију и саветовање.

На онлајн конференцији коју удружење „Подкаст подршка“ организује 28. маја са почетком у 12.30, биће представљене мобилне апликације за ИоС и Андроид платформе, које ће домаћој публици омогућити једноставно слушање подкаста, бројне нове фунционалности и специјално креиран едукативни садржај. Овом приликом говориће:

Специјални гост конференције Ерик Нузум је експерт који ради на креирању глобално познатих подкаста и дигиталних производа за медије и клијенте. Током своје дугогодишње каријере, био је на позицији вишег потпредседника Амазонове компаније. 

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА