Најновије

ПОВРАТАК УЗУРПАТОРА: Америчка војска ушла на североисток Сирије и креће са изградњом нове базе!

Америчка војска послала је недавно велики број појачања у покрајину Ал Рака како би појачала своје присуство у региону и обновила инсталације из којих су се повукли прошле године, рекао је извор за Sputnik Arabic.

Америчка војска (Фото: army.mil)

„Војни конвој америчких окупационих снага састављен од 50 камиона ушли су у суботу поподне (23. маја) на сиријску територију, долазећи из Ирака кроз илегалан прелаз Ал Валид, у пратњи војних хеликоптера.“, рекао је извор.

Племенски извор рекао је да су „амерички војни стручњаци недавно посетили села Хазима на северу Раке, Ал Карама у источној Раки и села (Ајид, Ал Џазира) западно од ње и одабрали их као места за почетак изградње нове војне тачке и базе у њима."

Америчке снаге повукле су своје базе из покрајине Ал Рака након што су постигле споразум с турским режимом да им се омогући "антитерористичка" операција против Сиријских демократских снага (СДФ) и Јединица за заштиту народа (ИПГ) источно од Еуфрата.

Курдски медији су говорили о америчком плану за успостављање нових војних база у Раки, која је под контролом СДФ-а, као део поновног распоређивања у региону.

Раније овог месеца, Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) известила је о великом америчком конвоју који улази у североисток Сирије.

Ирански бродови јуре ка Венецуели кроз воде препуне америчких ратних бродова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА