Најновије

"ВЕСЛИ КЛАРК ЈЕ ИМАО ИДЕЈУ ДА 1999. НА КОСОВУ НАПАДНЕ РУСЕ!" Човић открио шокантне детаље!

Бивши потпредседник Владе Небојша Човић истакао је да према Резолуцији 1244 међународне снаге, добиле су могућност да војно и делимично политички контролишу простор наше јужне покрајине.

Небојша Човић (Фото: Јутјуб)

На јучерашњи дан, 10. јуна пре 21 годину усвојена је резолуција 1244, једини важећи документ који регулише положај Косова и Метохије. На исти дан завршена је агресија НАТО-а на СРЈ.

- Резолуција 1244 у старту је била документ по коме су међународни фактори функционисали, они су се непрекидно позивали на њу, у њој и има ствари које не одговарају, али она је једини међународни валидни документ. Сва остала документа нису међународно валидна - рекао је Човић.

Он је подсетио да је 2001. године потписан још један докумнет који је међународно валидан и који је прошао Савет безбедности.

- Тај споразум је ишао по резолуцији 1244, по том споразуму се изашло на изборе 2001. у новембру месецу и у оквиру тих разговора и споразума било је и спровођења најосетљивијих дела, а то је, на пример, повратак наших безбедносних снага неколико стотина, мање од 1.000 - испричао је Човић.

- Када је потписана резолуција, наше снаге су почеле са повлачењем 12. јуна, и онда је Весли Кларк ушао и хтео да направи велику церемонију, коју су му Руси покварили - рекао је Човић, додајући да су они из Босне дошли изванредним маневром и заузели "Слатину".

Како каже, мало се зна да је Весли Кларк имао идеју да нападне руске снаге, па су га НАТО генерали убедили да се то ипак не догоди.

Што се тиче злочина који су почињени на територији КиМ, Човић каже да су они архивирани од стране НАТО-а и КФОР-а, али да никада нису искоришћени.

-Ти архиви се уопште не користе, не користе их за хашке оптужнице. Ништа није разрешено нити нестали Срби, киднаповани, трговина органима, нити велики број убистава који су се догодили на територији КиМ. - нагласио је Човић.

Дачић проговорио о сукобу са Вучићем! Више о томе ОВДЕ.

Извор: pink.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА