Најновије

Књига „Емоционални пртљаг“ доноси нам одговор на питање како да рашчистимо с нездравим осећањима!

У животу има тренутака када више не можемо да разумемо себе. То могу бити обични свакодневни тренуци, попут незатворене тубе пасте за зубе која је изазвала брачну кризу. Или су то можда мало мање свакодневни тренуци, рецимо када нас без икаквог разлога нападне и извређа потпуно непозната особа, а ми запањено приметимо да нас је то потпуно избацило из колосека.

Фото-Лагуна


Вивијан Дитмар, стручњак за питања људских осећања и емоционалне интелигенције, у сјајној књизи „Емоционални пртљаг“ доноси нам одговор на питање како да рашчистимо с нездравим осећањима.

 

„Протеклих година почела сам да делим искуства с људима које сам сретала на семинарима о развоју личности, на прославама, на обуци за менаџере и руководиоце, да наведем тек неколико примера“, истакла је Вивијан у уводу књиге. „Установила сам да сви имамо ранац с емоционалним пртљагом и да сви стално изнова доживљавамо тренутке у којима нам емоционална контрола закаже,  било да се ради о прекаљеном менаџеру, трезвеном инжењеру, уметнику склоном сањарењу или мајци која с много љубави подиже своју децу.“

Емоционални пртљаг, то су тешка, непрерађена осећања из прошлости која свако од нас вуче са собом: страх, бес, туга, бол... Због таквих осећања бурно реагујемо чак и када је реч о ситницама и зато нас оптерећују у свакодневици, у нашим односима са другим људима и на послу. Ситнице у сваком тренутку могу да нас изведу из такта: муњевитом брзином нас преплављују емоције или нисмо у стању да било шта осећамо. Наше мисли се непрестано врте укруг или нас обузима потреба да се наједемо чоколаде.

 

Вивијан Дитмар нам показује како да се интелигентно носимо са свакодневним изазовима јер наш емоционални пртљаг нипошто не мора бити сувишан терет. Напротив, препун је блага која чекају да их разоткријемо.

 

Свако животно искуство, без обзира на то колико је тешко, у себи крије и поклон. А кључ који води ка том поклону можемо да пронађемо у свом емоционалном пртљагу. Ако свесно покушамо да се суочимо с тим теретом, онда он може да се претвори у извор повезаности и истинске интимности.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА