Најновије

"ТРЕБА ЗАУСТАВИТИ РУСИЈУ И ИЗБЕЋИ МИР У ЕВРОПИ!" Први човек Пентагона несмотрено открио паклене планове!

Марк Еспер, амерички секретар одбране, у свом последњем обраћању у Пентагону не само да није пропустио да још једном удари на Русију, већ је умало објавио рат Европи: „Бићу јасан – мислим да је Немачка најбогатија земља у Европи. Њене трошкове на одбрану је могуће и треба увећати. Морала би да достигне ниво 2 одсто од БДП-а или чак изнад тога. 

Америчка војска (Фото: army.mil)

Ја сам врло јавно, а чак и у приватним разговорима са колегама, наглашавао колико је важно да у склопу НАТО-а и било којих других алијанси делимо бреме (трошкова), како бисмо сви могли да зауставимо Русију и избегнемо мир у Европи.”

Еспер је највероватније направио лапсус, али многи се питају да ли је ова грешка заиста била случајна и који су заправо нови циљеви Пентагона. 

У овом говору секретар одбране истакао је да ће Америка смањити своје војно присуство у Немачкој тиме што ће из земље извести скоро 12 хиљада својих војника. Од њих ће 5,6 хиљада бити пребачено у друге земље НАТО-а с циљем да „обуздају Русију”. Део војника, који се тренутно налазе у Немачкој, биће преусмерен у Црно море како би се омогућила безбедност на југоисточном ободу. Такође је поменуо да би ускоро Америка могла да пребаци додатне војне снаге у Пољску или Балтичке земље - то јест ближе Руској граници.  

Секретар одбране САД објавио је и план о реконфигурацији америчког присуства у Европи према коме ће штаб америчких снага бити премештен из Немачке у Белгију.

Константин Косачов, шеф комитета за међународне послове Савета федерације Русије сматра да Америка провоцира раскол Европе: „Почећемо од тога да је ’штаб снага САД у Европи‘, ма где се налазио, апсолутни анахронизам из времена Хладног рата када је у условима подељене Европе западним Европљанима заиста било важно америчко војно покриће. Ако је то сада икоме потребно, то су онда сами Американци, који настављају да провоцирају поделе у Европи по принципу ’завади, па владај‘“.

Против ове силе је и Пјонгјанг признао да је немоћан! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА