Најновије

ВЕСЛИ КЛАРК И ДАЉЕ РАТУЈЕ ЗА НЕЗАВИСНОСТ КОСОВА! Ево зашто НАТО злочинац махнито брани злочинце ОВК!

Изјава генералa Веслиja Кларкa, бившег врховног команданта оружаних снага НАТО-a, да је предлог оптужнице против такозваног председника Косова Хашима Тачија, наставак активности ка ометању напретка Косова, само је наставак Кларкове борбе за независност јужне српске покрајине, и доказ да ју је Запад створио.

Илустрација (Фото: Јутјуб/ Правда)

Овако коментрише Кларкову изјаву каријерни спољнополитчки аналитичар и бивши дипломата Зоран Миливојевић, додајући да је овим до коске огољено чему служи да данашње руководство, чије је извориште у ОВК, у Приштини.

Сад је све кристално јасно

„Поставља се питање да ли ће уопште Специјализовани суд и да проради кад имамо високог званичника из Америке, који овако говори. Такође је из овога савим јасно да ће западни центри моћи, односно, оне структуре које су и кумовале независном Косову и у чије име и за чији рачун је ОВК и деловала, све учинити да их заштите“, уверен је Миливојевић.

Саговорник наглашава да се иза бриге за напредак Косова крије у ствари нешто савим друго.

„То показује и у којој мери би суђење лидерима ОВК било проблематично, не само за Америку већ за целу ту структуру која је учествовала у НАТО агресији, јер свака компромитација ОВК истовремено и компромитација целог пројекта независно Косово, политике која је иза тога стајала и свега онога што је последица те политике“, истиче он.

Опасно суђење ОВК за Кларка, Олбрајт...

По његовим речима, на суђењима припадницима ОВК, посебно онима који су високо рангирани, може свашта да се чује и за Веслија Кларака, Медлин Олбрајт, као и за остале званичнике, који су тада одлучивали о свему али и сарађивали приватно са некима који би могли да се нађу или су већ на отуженичкој клупи.

„Они су још на функцијама, и тек у наредном периоду, кад други заузму њихова места, може се очекивати да лидери ОВК, на челу са Тачијем, сносе последице за све оно што догодило. Када се компромитује цела акција, то ће се односити и на све актере тадашње политике, тачније речено, на целу администрацију Била Клинтона и на све оне који су непосредно руководили тим пројектом“, верује Миливојевић.  

Како истиче, из тих разлога свих 19 држава које су учествовале у НАТО агресији имају јаке разлоге да не дође до суђења високо рангираним лидерима ОВК, и зато верује да ће кривица пасти на неколико ОВК припадника који нису били битни, а ни уућени у цео порцес.             

Кларк назвао Тачија херојем

Кларк, који је водио НАТО операцију у бомбардовању 1999. године, током посете Косову назвао је Тачија херојем, присетивши се првог састанка са бившим вођом ОВК.

“Тачи је био вођа ОВК, кога сам први пут упознао у Рамбујеу, у току преговора, у фебруару 1999. године. Ту сам се сусрео и с другим лидерима ОВК”, навео је Кларк.

Подсећања ради, Специјално тужилаштво у Хагу објавило је 24. јуна оптужницу, која је суду поднета два месеца раније, којом се Тачи, као и лидер Демократске партије Косова Кадри Весељи и друга лица, терете за низ злочина против човечности и ратних злочина, укључујући убиство, присилно нестајање лица, прогон и мучење.

У оптужници се наводи да Тачи, Весељи и други осумњичени из оптужнице, сносе кривичну одговорност за скоро 100 убистава.

Корона је лажна пандемија створена у политичке сврхе! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА