Најновије

"У Србији имамо ирански сценарио, само уместо Ајатоле, имамо Вучића који лаже"

Број умрлих од коронавируса у Ирану три пута је већи од званичних података које објављује тамошња влада, показује истраживање Би Би Си-ја на персијском. Како се према грађанима и коронавирусу понаша власт и Кризни штаб, нисмо далеко од тога да и нас погоди овакав сценарио, поготову јер су бројеви умрлих и заражених скривани, а корона ј већ два пута побеђена, како је саопштио СНС први пут, а Александар Вучић други пут.

Вучић (Фото: pixabay. com/ Јутјуб)

- Рекох вам ја, Ирански сценарио. Само уместо Ајатоле, имамо Вучића који лаже - написао је на свом Твитер профилу  Раша Карапанџа, редовни професор и шеф катедре за финансије на ЕБС Универзитету у Визбадену.

Према подацима из иранске Владе, од ковида-19 у тој земљи је до 20. јула умрло више од 42.000 људи, док је министарство здравља званично саопштило да је умрло 14.405 особа. Број заражених скоро је дупло већи - 451.024 у односу на званичних 278.827 инфицираних особа. 

Иран је једна од најпогођенијих земаља епидемијом коронавируса. Последњих недеља суочава се са растом бројки заражених и умрлих на дневном нивоу. Према листама и медицинским записницима у које је Би Би Си имао увид, прва смрт од последица коронавируса у Ирану забележена је 22. јануара. То је скоро месец дана пре прве званично потврђене смрти од ковида-19 у Ирану.

Од почетка епидемије била је упитна веродостојност званичних бројки.

Многи регионални лидери и стручњаци раније су указивали да се бројеви на регионалном и националном нивоу не уклапају. Тако је и у Србији, где народ не верује званичним бројкама, а ретки медији, који нису под контролом Александра Вучића, неколико пута су већ доказивали да бројке које сервира власт нису тачне.

Стварни бројеви заражених и умрлих вероватно су већи од званичних података , а најчешћи разлог је недовољно тестирање. У Србији - излазак на изборе 21. јуна.

Погледајте ОВДЕ погодак у највећи терористички магацин у Идлибу, све је горело.

Извор: Би Би Си

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА