Најновије

"НЕ МИРИМО СЕ СА ОКУПАЦИЈОМ, НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ ЗЛОЧИНЕ": Протестна конференција испред Амбасаде Републике Хрватске (ФОТО/ВИДЕО)

Српска Десница предвођена Мишом Вацићем је данас, организовала протестну конференцију испред Амбасаде Републике Хрватске у Београду, поводом 25. годишњице злочиначке акције "Олуја".

Миша Вацић (Фото: Јутјуб)

“На данашњи дан, пре 25. година, отпочео је монструозни злочиначки пројекат познат као акција “Олуја”, погром и етничко чишћење 300 000 Срба из Републике Српске Крајине, који су у наредна 4 дана очишћени злочинима, убиствима и терором. Заједно са ових 300 000 за време “Олује” и још 500 000 Срба који су протерани у претходних 5 година, долазимо до цифре од 800 000 Срба који су на монструозан начин протерани са својих огњишта, у периоду од 91. до 95.” Изјавио је Миша Вацић испред хрватске амбасаде.

Он подсећа да “до данас није решено питање за већину избеглица у вези њихове имовине која им је одузета и отуђена, нису решене пензије, девизне штедње,  ни многа правна питања, нису пронађени нестали, нити су злочинци одговарали за гнусна убиства.”

Вацић наводи да се зато Српска Десница данас окупила да протестује испред Амбасаде Републике Хрватске, како би изразила гнушање и показала на достојанствен и миран начин свој гнев са тиме што у Хрватској данас славе тај монструозан чин. Обећава да Српска Десница никада неће заборавити народ Крајине, напомињући да је јако мали број повратника.

Истакао је да нажалост још увек постоје центри где су смештени људи избегли пре 25 година. А данас медији и лажна грађанска елита изражавају бригу само за арапским избеглицама, иако још увек нисмо збринули наше људе и створили им услове за живот и кров над главом.

Како каже Српска Десница нуди не само братски загрљај већ и помоћ целокупној крајишкој популацији помоћ око решавања правних питања са Републиком Хрватском.

“Србин је Србину брат, одакле год долазио, из Крајине, Црне Горе, Косова и Метохије, Шумадије или Војводине”, изричит је лидер Српске Деснице.

Он тврди да је корен ових неправди над Србима оснивање неправилних авнојских граница, које су комунисти поставили. Подсетио је да су само Србији дали две аутономне покрајине и да су оставили велики број Срба ван граница матичне државе, не дајући им право на аутономију и самоопредељење.

Напомиње да је Република Српска Крајина делом сломљен у Београду, а докрајчена злочиначком акцијом “Олуја” и каже да су зато овде у Београду испред  Амбасаде Републике Хрватске да би поручили да се не мире са окупацијом.

За време протеста одржћан је и парастос настрадалим.

Шта је још рекао Миша Вацић на протесту испред Амбасаде Републике Хрватске, погледајте на снимку:

Руски аналитичар предвиђа да ће САД започети трећи светски рат, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА