Најновије

ДОДИК ПОДСЕТИО САРАЈЕВО: Србима нико ништа није дао, БиХ превише добила Дејтоном!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да Србима у Републици Српској нико ништа није дао и да су се за све изборили сами, а Дејтонским споразумом су изгубили самосталност коју су имали и коју ће морати да врате.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- БиХ је добила и превише у Дејтону, и сваким даном се показује да јој ни то није помогло да постане држава. Два од три конститутивна народа, БиХ не виде као своју државу, а муслимани Бошњаци је виде као државу само за себе - рекао је Додик на питање Срне да прокоментарише став лидера СДА Бакира Изетбеговића да је српска страна, како каже, и превише добила Дејтонским спроразумом.

Додик је нагласио да се Република Српска борила и изборила да живи слободно своја на своме и она је исконска потреба народа над којим је у прошлом веку, како каже, поцињен геноцид, јер није имао државу да га штити.

- Зато је Република Српска једина вољена и функционална у оквиру који зову БиХ. Уколико Изетбеговић и његови политички следбеници наставе да инсистирају на томе да нам је нешто дато, показаћемо им брже него што су мислили да смо у стању да се изборимо и за оно што унапред проглашавају немогућим - поручио је Додик.

Он је поновио да не зна ко су "босански Срби", како Изетбеговић говори, али ови који су стварали РС и живе у њој су Срби који државу нису стварали геноцидом, како измишља Изетбеговић.

- Срби су Републику Српску прогласили 9. јануара 1992. у миру, пре иједног испаљеног метка, и нажалост били су принуђени да је бране животима. Зато и јесте сва ујдурма да се поништи управо та историјска чињеница, која у воду баца сву ратну и послератну муслиманску пропаганду о настанку РС - рекао је Додик.

Што се тиче јужне српске покрајине Косова и Метохије о којој Изетбеговић говори, Додик је рекао да ће им поновити да је КиМ саставни део Србије и да никоме у Србији, бар овој што је на власти, не пада на памет да буде другачије.

- Но, уколико неко покушава да нам каже супротно, мораће се суочити са чињеницом да на овако малом простору неће проћи политика дуплих стандарда - нагласио је Додик.

Брат Зорана Бабића направио зграду поред заштићеног извора!? А тамо виђен и директор "Коридора Србије"!  Прочитајте ОВДЕ   све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА