Најновије

КОРАК ДО РАТА! ГРЧКА ТРАЖИ ХИТАН САМИТ ЕУ О ТУРСКОЈ! Свакодневне тензије прете да ескалирају у сукоб!

Грчка тражи хитан самит Европске уније о Турској, објавила је канцеларија грчког премијера Киријакоса Мицотакиса То је затражено после доласка турског брода за истраживање налазишта нафте и гаса у спорну зону у источном Средоземљу што је поново појачало тензије између две земље.

Грчка морнарица (Фото: Јутјуб)

Грчка и Турска су распоредиле ратне бродове у источном Средоземљу, где је Турска поново послала брод за истраживање енергетских ресурса. Грчка каже да се та област преклапа с њеним епиконтиненталним појасом.

Атина је јуче оценила да Анкара угрожава мир слањем истраживачког брода што је "нова озбиљна ескалација" и указала на "дестабилизирајућу улогу" Турске, преноси Б 29.

- Грчка неће прихватити никакву уцену и браниће свој суверенитет и своја суверена права - навело је Министарство спољних послова после састанка шефова Оружаних снага који је хитно сазван.

Грчка Ратна морнарица данас је локализовала турски брод југоисточно од острва Крита, а прати га турска флотила уз надзор грчких ратних бродова.

Турска је раније навела да ће брод обављати претраживања од 10. до 23. августа у великој зони између Крита - на југу Грчке, и Кипра - у источном делу Средоземног мора.

Прочитајте ОВДЕ   ко је то откачио Амере због Путина.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА