Најновије

CNN: Велико интересовање за руску вакцину против коронавируса названу "Спутњик-В"

Двадесет држава широм света затражило је више од милијарду доза новоприхваћене руске вакцине против коронавируса, изјавио је шеф Руског фонда за директна улагања (РДИФ).

Вакцина (Фото: pixabay. com)

Вакцина је добила назив "Спутник-В" - као асоцијација на први лансирани сателит на свету од стране Совјетског Савеза 1957.

"Приметили смо велико интересовање за руску вакцину коју је развио Институт Гамалеј. Штавише, примили смо прелиминарне пријаве за преко милијарду доза вакцине из 20 земаља", изјавио је шеф РДИФ-а Кирил Дмитриев.

"Заједно са страним партнерима, већ смо спремни да производимо више од 500 милиона доза вакцине годишње у пет земаља, а план је да још више повећамо производне капацитете", рекао је Димитриев и додао:

"До сада су земље Латинске Америке, Блиског Истока и Азије показале највец́е интересовање за вакцину, а ми ћемо ускоро завршити низ уговора о куповини вакцине."

Руска вакцина тек треба да прође кључну фазу тестирања фазе 3.

Дмитриев је рекао да ће се испитивања спроводити у иностранству.

"Већ смо постигли споразуме о спровођењу релевантних испитивања вакцине са партнерима из УАЕ, Саудијске Арабије и бројних других земаља", рекао је.

Дмитриев се осврнуо и на критике вакцине и недостатак тестирања и испитивања.

"Координирани и пажљиво оркестрирани медијски напади на руску вакцину покушали су да дискредитују и прикрију исправност руског приступа развоју лека", рекао је Димитриев.

Прочитајте ОВДЕ   зашто Лукашенко не верује да ће бити свргнут.

Извор: Н1/CNN

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА