Најновије

Изложба “Honey, I’m home” Луке Цветковића у Галерији ДОБ

Изложба “Honey, I’m home” Луке Цветковића у Галерији Дома омладине Београда биће отворена од 1-18. септембра.

Фото: Лука Цветковић

Пожари горе, а не знамо ко их подмеће. Док мириси ватре допиру са свих страна, постоји осећање да адекватна реакција на горуће проблеме упорно изостаје. Било да се ради о социјалним проблемима на вишем нивоу или интимним/интерним конфликтима,  осећај сигурности нам стиже само кроз њен сурогат, попут рекламе.

Псеудо акцијама се остварује покушај, пре заташкавања него стварног решавања проблема. Попут доливања уља на ватру. Чини се да такви покушаји разрешења доводе само до ланчаних реакција, покушаји који намирују само тренутна емотивна стања.

Лука Цветковић изложбом размишља о могућим моделима истинске реакције насупрот моделу пасивизма у анестезираности колективног тела. Ако је пасивност већ устаљени модел делања већине, како онда скупити храброст и направити тај корак напред?

“Honey, I’m home” је простор за промишљање о нестанку сигурности, или одузимању исте. Такође, то је простор за контемплацију о начинима реаговања и проналажење ватрогасаца у нама самима.

Кустос изложбе је Душан Савић.

Лука Цветковић (1995. Ричмонд, Вирџинија) је визуелни и перформанс уметник заинтересован за положај публике у процесу стварања уметности, могућности учешћа и начине реакције на политичко, друштвено и културно стање. Дипломирао је на Универзитету уметности у Београду и учествовао у стварању уметничког колектива „Институт за аплауз“ који је био фокусиран на ширу публику и уметност у јавном простору.

Галерија Дома омладине Београда

Радно време: уторак-субота од 12:00 до 21:00;

недељом од 12:00 до 18:00; понедељком Галерија не ради.

Програми у Дому омладине Београда се одржавају уз примену свих мера заштите од коронавируса које су одредиле стручне службе, а односе се на дезинфекцију, ношење заштитних маски, као и на максималан дозвољен број посетилаца и одржавање предвиђене физичке дистанце у публици. Посетиоце молимо да строго поштују прописане мере и буду одговорни према себи и другима. Церемонија отварања изложби и групних посета неће бити у наредном периоду, Галерија ДОБ отворена је за појединачне посете.

Прочитајте ОВДЕ  све о почетку сезоне у Народном позоришту.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА