Најновије

СВЕДОЦИМА ЖИВОТ У ОПАСНОСТИ: Суд за злочине ОВК компромитован, нестали важни документи

Адвокат Горан Петронијевић сматра да без помоћи некога из Специјалног тужилаштва 4.000 поверљивих докумената није могло да заврши на вратима Удружења ветерана ОВК, напомињући да је тиме Суд озбиљно компромитован, а сведоци у опасности.

Терориста ОВК (Фото: Јутјуб)

- Уколико су документа аутентична, постоји реална опасност по живот првенствено за сведоке, а онда и за рад Суда. Уколико је блеф, онда само желе да заплаше сведоке. У сваком случају, штета је учињена - каже за "Спутњик" Петронијевић, који је и бивши судија.

Он истиче да га је озбиљно изненадило саопштење Специјалног суда у којем се наводи да "немају коментар и да су информацију о свему добили из медија".

- Сада је све могуће, па чак и да суд привремено, или на дуже заустави рад. Што значи, да морају да се предузму озбиљне мере; да се спроведе истрага у суду, а хитне морају да се предузму мере за заштиту сведока - нагласио је Петронијевић.

Он је напоменуо да самопроглашено Косово сигурно неће заштитити сведоке, као и да је суд у Хагу "косовки суд", где су тужиоци Американци, и то они који су под контролом бивше америчке администрације.

- У ово сада би морале да се укључе и Уједињене нације тако што ће хитно да реагују и да посредством ЕУ и Еулекса осигурају сведоке и њихове породице - наглашава Петронијевић.

Према његовом мишљењу, ако се испостави да су подаци аутентични, и Србија као и друге земље из региона, можда би требало да понуде помоћ у заштити сведока и њихових породица.

- Суд својим правилником није предвидио како да поступи у оваквим случајевима, што додатно компликује ствари - додаје Петронијевић.

Он сумња да све има и политичку конотацију, с циљем да Приштина добије у времену, како би се сачекао исход председничких избора у Америци.

Како је Туђманов саветник понизио Милогорце, погледајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА