Најновије

ГЛАВНО ПИТАЊЕ ОКО НАВАЉНОГ: Да ли се обуставља градња Северног тока 2?

Немачка канцеларка Ангела Меркел и министар економије Петер Алтмајер размотрили су могућност заустављања радова на гасоводу "Северни ток 2" од Русије до Немачке, а у оквиру увођења санкција Москви због тровања опозиционог критичара Кремља Алексеја Наваљног.

Северни ток 2 (Фото: NordStream)

Немачка се саветује са европским и НАТО партнерима о томе како да одговори ако Русија не буде желела да помогне у расветљавању онога што се догодило Алексеју Наваљном, који се, иначе, лечи у болници у Берлину због, како је Меркелова рекла, покушаја убиства нервним агенсом новичоком, пренео је Ројтерс.

Велика тема у оквиру саветовања савезника је будућност "Северног тока 2", који би требало да удвостручи капацитет постојећег "Северног тока 1", гасовода из Русије до Немачке, а који би требало да почне с радом следеће године.

Гасовод је комплетиран више од 90 одсто, а на састанку своје конзервативне парламентарне групе, Меркелова је поновила позив да ЕУ одговори на напад на Наваљног, али је заузела опрезан став према гасоводу, рекли су учесници.

Немачка канцеларка је рекла посланицима да је чула да поједини говоре о "Северном току 2" у контексту одговора ЕУ, али такође и да су мишљења подељена.

Како је оборен МиГ-29 у Либији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА