Најновије

ЛАВРОВ: Да нема приче о Наваљном, они би ...

Руски министар спољних послова Срергеј Лавров изјавио је да не види сигнале да ће се променити политика "демонизације Русије" и да санкционе тежње ка Русији само расту.

Сергеј Лавров (Фото: Министарство спољних послова Русије)

Он је у интервјуу за портал Спутњик рекао да Русију желе да казне и за дешавања у Белорусији и за инцидент са руским опозиционим лидером Наваљним, иако ЕУ, како каже, категорички одбија да испуни обавезе из Европске конвенције о пружању правне помоћи и да одговоре на званичне захтеве руског Државног тужилаштва.

Према његовим речима, претпоставке су апсолутно измишљене, о чему говори и то што Немачка упућује на ОПЦW, а та организација на Берлин.

"Постоји и пословица на ту тему и управо у том стилу наши западни, ако тако могу да кажем, партнери реагују на наш правни приступ и громогласно изјављују да је 'тровање утврђено, осим Русије то нико други није могао да уради, признајте'. Све је то било са Скрипаљима. И узгред да кажем, уверен сам, да нема садашње ситуације с Наваљним измислили би нешто друго", рекао је Лавров.

Како каже, све је подређено томе да се што јаче поткопају односи између Русије и ЕУ.

Како каже, у Европској унији има земаља које то разумеју али настављају с принципом консензуса, тзв. солидарности, а тај принцип грубо злоупотребљавају земље које чине русофобну, агресивну мањину.

Говорећи о Салсберију и наводном тровању Скрипаљевих, он је казао да су Русију пре две године, када је то и почело етикетирали као јединог произвођача "Новичока", иако је Русија навела аргументоване чињенице да је неколико западних земаља развијало супстанце из групе "Новичок".

"У САД су патентиране - десетине патената за бојеву примену супстанци из те групе. И међу тим земљама, где су се такве ствари радиле, поменули смо и Шведску", рекао је Лавров.

Шта амерички официри раде у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА